Nederland wint finale EK voetbal in Basisschool De Stappe

Nederland won het EK voetbaltornooi

Stabroek – Het EK Voetbal in basisschool De Stappe kende op vrijdag 25 juni een zinderend slot. In de finale moest België het opnemen tegen Nederland.  Een spannende en hevige strijd werd beslecht met het derde doelpunt, gemaakt door Tibo van het Nederlandse Team. België  werd geklopt door Nederland. Eindstand 3-2 voor de Nederlanders. Het Nederlandse team (klas 5 b) mocht een mooie beker in ontvangst nemen.

“Dit schooljaar was weer een heel raar jaar voor onze leerlingen. Wij maakten heel wat minder leuke en leerrijke uitstappen. Daarom wilden we iets speciaals voor onze kinderen doen om ze een bruisend eindejaar te geven. ”, legt juf Fanny uit. Turnleraar Senne had een voetbaltornooi opgebouwd, waaraan de 11 klassen konden deelnemen. Via een strak schema werden de wedstrijdjes gespeeld.  De deelnemende landen waren: Kroatië, Rusland, Hongarije, Spanje, Portugal, Duitsland, Zweden, Schotland, Nederland, Italië, Turkije en België.
“Iedere klas werkte rond het land dat zij vertegenwoordigde. Zo was er niet alleen het leuke voetbal maar kreeg de activiteit ook nog een educatief kantje. Ze maakten vlaggen en leerden de volksliederen kennen”, geeft Juf Fanny mee.  De vlaggen werden opgehangen rond het voetbalterrein.

De twee beste klassen per graad speelden telkens een finale. Voor het eerste en tweede leerjaar was het  Kroatië (2B), die na penalty’s won van  Duitsland (2A) op.  In de tweede graad won  Zweden (4 A). Bij de derde graad speelde de twee vijfdes tegen elkaar. Nederland (5B) won met 1-0 van de Schotten (5A) Zo kwalificeerde Nederland zich voor de finale.

De Nederlandse ploeg won eerst van de Schotten

De Zweedse voetbalploeg

Na de finalewedstrijden werden de bekers uitgereikt. Lukas Stoop (8 j) uit het tweede leerjaar mocht de trofee van topscoorder in ontvangst nemen. Hij plaatste liefst 5 maal de bal tegen de netten. (zie foto onder)

Finale
De slotfase van het kampioenschap, de finale , kende een felle strijd tussen de Nederlandse ploeg en de Belgische, die vertegenwoordigd werd door de leerkrachten. Het werd een spannende wedstrijd. Niettegenstaande juffen en meesters zich volledig in de match smeten, trok Nederland toch het laken naar zich toe. Na een gelijkstand 2-2 werd er doorgespeeld naar de beslissende goal. En die werd gemaakt door Tibo. De Oranjeteam mocht juichen!

De doelpunten werden voor Nederland gescoord door Niels, Enzeli en Tibo. De Belgische doelpunten werden gemaakt door meester Senne en meester Matthias.

 Als we aan de leerlingen vragen wie het EK gaat winnen, antwoorden ze volmondig “De Rode Duivels natuurlijk!  “Maar eerst moeten we zondag voorbij Ronaldo, maar met Lukaku en De Bruyne gaat dat zeker lukken, “ zegt een trouwe supporter van de Duivels met veel overtuiging.  Duimen maar!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.