Jos van Nelekes wordt Vermaelen Fan House

Spotlight
 


Vanavond is het eindelijk zover. Om 18u begint België –eindelijk- aan het WK in Brazilië. Hopelijk niet voor de drie groepswedstrijden, maar liefst tot 13 juli. Dan wordt de finale gespeeld in het legendarische Marancanã in Rio de Janeiro. Als het aan fanclub “Polderboys 1928 – Vermaelen Fanatics” ligt, is de finale al gespeeld, én gewonnen. Zij toverden café Jos van Nelekes om tot Vermaelen Fan House.
Wie deze dagen voorbij ‘Nelekes’ rijdt, kan er amper naast kijken. De immense spandoek siert de voorgevel. “Polderboys 1928 – Vermaelen Fanatics” staat er te lezen op een Belgisch gekleurde achtergrond. Binnenin hangen overal sjaals, vlaggen, spandoeken in de nationale driekleur. Daartussen hangen tal van truitjes van Thomas Vermaelen, de centrale verdediger van Arsenal én de Rode Duivels. Hij werd geboren in Stabroek en is dus de favoriet bij uitstek in de Polder. “We hebben een truitje waarmee Thomas kampioen werd met Ajax, eentje van de Olympische Spelen en zelfs een van tijdens zijn uitleenbeurt bij RKC Waalwijk”, zegt Ward Adriaenssens. Elke wedstrijd in de kwalificatie waren de Vermaelen Fanatics aanwezig met hun spandoek. Nu is er in het café een groot scherm weggezet. “Straks is het hier over de koppen lopen, maar dat is niet erg.  Het wordt een feest”, luidt het bij de supporters.
Dat de fanclub aan populariteit groeit, is te zien aan het aantal leden. “We hebben nu ongeveer zeventig leden, en twee van ons gaan de Belgen aanmoedigen in Brazilië”, zegt voorzitter Tim Gijs trots. “Zij krijgen een vlag mee (zie foto) en die moeten ze elke wedstrijd minstens enkele keren in beeld brengen”, lacht hij. “De twee zullen de wedstrijden tegen Rusland en Zuid-Korea live zien en hopelijk de wedstrijd van de Belgen in de tweede ronde.” En als België –onverwacht- uitgeschakeld wordt in de eerste ronde? “Dan zullen ze een wedstrijd van Zuid-Korea of Rusland zien, maar daar gaan we niet van uit.” Vanavond zijn de pintjes iets goedkoper dan gewoonlijk: 1,25 euro tijdens de wedstrijd, en daar zal vermoedelijk goed gebruik van worden gemaakt..
STMA

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *