Havenprofessionals uit China en Taiwan krijgen opleiding in Antwerpen

Sinds midden vorige week heeft de Antwerpse haven 18 maritieme professionals van Chinese en Taiwanese bedrijven op bezoek (Cosco, China Shipping, China Merchants, Sinotrans, Shanghai Syntrans, Nippon Express en Pacific Star Express). Tot 18 juni volgen ze een exclusieve opleiding, ingericht door APEC-Antwerp/Flanders Port Training Center. Tijdens de opleiding maken ze uitgebreid kennis met de haven van Antwerpen die de toegangspoort tot Europa vormt. Ze brengen onder meer een bezoek aan het Antwerp Coordination Center en het Deurganckdok, waar momenteel de grootste sluis ter wereld gebouwd wordt. Verder maken ze ook kennis met het hinterland van Antwerpen met een bezoek aan de haven van Duisburg. In het China Center in Düsseldorf wordt er een netwerkmoment ingericht.
Zesde keer
Het is al de zesde keer dat APEC- Antwerp/Flanders Port Training Center een seminarie op maat organiseert voor een Chinese delegatie van rederijen, terminaloperatoren en logistieke bedrijven. APEC werd al in 2004 door de State Administration of Foreign Experts Affairs in China (SAFEA) erkend als een gekwalificeerd ‘overseas training institution’ voor Chinese delegaties. “We zijn bijzonder trots dat APEC als enig Europees havengerelateerd trainingsinstituut een dergelijke erkenning van SAFEA mocht ontvangen”, stelt Paul Verkoyen, gedelegeerd bestuurder van APEC.”
Al 14.000 opgeleid
APEC-Antwerp/Flanders Port Training Center is een dochteronderneming van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen en brengt mensen met een rijke maritieme expertise van over de hele wereld nauwer met elkaar in contact. Door middel van kwalitatief hoogstaande seminaries en opleidingen wordt maritieme kennis en knowhow gedeeld.
Sinds de oprichting in 1978 heeft APEC al meer dan 14.000 professionals uit Azië maar ook uit Afrika, Europa en Zuid-Amerika opgeleid in standaardseminaries, maatwerkopleidingen, buitenlandse lezingen en studiebezoeken. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *