Jokus: jeugdig artistiek talent in Attenhoven

Hanne Pauwels met haar kunstwerk

HOEVENEN -Vrijdagavond 10 november had de nocturne opening plaats van de groepstentoonstelling “Jongeren Kunst uit Stabroek” met werken van kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar.
Het thema van de tentoonstelling was “de vier elementen”; water, aarde, lucht en vuur.  Met meer dan twintig inzendingen werd het een boeiende tentoonstelling, ingericht door het gemeentelijk team Vrije Tijd in samenwerking met de Cultuurraad.


Een welkomstwoordje werd uitgesproken door burgemeester Rik Frans, en schepen voor cultuur Liesbeth Bardyn wist te zeggen dat het initiatief eerst een aarzelende start kende, maar dat op de duur toch heel veel prachtige werkjes werden verzameld

Liesbeth Bardyn, schepen van cultuur en burgemeester Rik Frans

Bij een rondgang konden wij dat alleen maar beamen want wij zagen een grote variatie vanaf heel geslaagde aquarellen klassiek ingekaderd, tot en met grote driedimensionale installaties, zoals een maquette van een hele zoo.
Al deze verdienstelijke kunstenaars in spé werden een voor een naar voor geroepen om van het gemeentebestuur een tasje in ontvangst te nemen met hun prijs.   Zonder meer een aanmoediging om verder actief te blijven op het creatieve pad. 

Arend Andries

Het werk van Arend Andries

Ook ouders en belangstellende familieleden waren talrijk aanwezig en ook die hadden woorden van aansporing voor hun artistieke spruiten.

Het werk van Thijs Pauwels


De mensen van de cultuurraad vergastten iedereen nog op een hapje en een drankje, zodat het nog verder een gezellige avond werd voor groot en klein.

De tentoonstelling kan vandaag, zondag 12 november nog bezocht worden van 12 tot 18 uur.

Hier komt zeker nog een vervolg aan, want alleszins een lovenswaardig initiatief. Een echte aansporing voor die jongeren die hun eigen creatie gepresenteerd zagen in de mooie locatie van kerk Attenhoven.
LW

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *