Jeugddienst Kalmthout verdeelt extra nieuwsbrief voor kinderen

De paasvakantie is volop aan de gang. En die tijd vullen, is een hele uitdaging voor zowel ouders als hun kinderen. Om alvast een stukje van die tijd te vullen, verdeelt de Kalmthoutse jeugddienst een extra nieuwsbrief. “De nieuwsbrief is goed voor acht pagina’s spelplezier. Daarnaast voorzien we in leuke opdrachten via Facebook en Instagram”, vertelt jeugdconsulent Stefan Beyers.
“Onder normale omstandigheden organiseren we met de jeugddienst en speelpleinwerking heel wat activiteiten tijdens de paasvakantie of zouden kinderen terecht kunnen op speelterreintjes in de verschillende wijken van Kalmthout. Omdat dat aanbod nu helemaal wegvalt, kwamen we op het idee om een extra nieuwsbrief te laten bussen, gericht op kinderen en jongeren”, gaat Stefan verder. “In de nieuwsbrief zelf staan kleurplaten, een paasbingo, beweegtips en nog veel meer. Ook aan de jongeren is er gedacht. Via Instagram en Facebook posten we regelmatig leuke opdrachten. Zo geven we inspiratie voor als je je vrije tijd moeilijk ingevuld krijgt.”
Binnen blijven, altijd met dezelfde mensen, weinig sociaal contact: het is mentaal niet altijd even makkelijk. Ook daar speelt de gemeente op in. “We bundelen de belangrijkste ‘hulplijnen’ voor kinderen, jongeren en hun ouders”, vult Sigrid Hermans van de dienst welzijn aan. “Deze situatie is nieuw en uitdagend voor iedereen. Daarom is op tijd op zoek gaan naar raad of een luisterend oor erg belangrijk. De samenwerkingen die lopen voor Het Huis van het Kind zijn daarin een enorme meerwaarde.”
Gebruik je de nieuwsbrief zelf niet? Dan kan je die bussen bij buren die meer dan één kind hebben.
INFO: jeugd@kalmthout.be, 03 620 22 67, – ww.huisvanhetkindkalmthout.be

foto: ‘Gemeente Kalmthout’.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder