Inhuldiging van het sociale woningbouwproject in Kalmthout


De Ideale Woning realiseerde 14 nieuwe sociale woningen aan de Kijkuitstraat in Kalmthout. De gemeente en het OCMW Kalmthout, de sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning en de bewoners openen deze woningen feestelijk op vrijdag 6 mei 2011 om 14 uur.
Het nieuwe project omvat 4 appartementen met elk één slaapkamer,  4 appartementen met telkens 4 slaapkamers en 6 eengezinswoningen met 3 slaapkamers. De één-slaapkamerappartementen zijn gelijkvloerse woningen die aangepast zijn aan de behoeften van ouderen.
De Ideale Woning deed voor het ontwerp en de opvolging van de werken, de veiligheidscoördinatie en de EPB-verslaggeving beroep op architect Geukens uit Geel en studiebureau. Aannemer Wienen uit Zutendaal bouwde de woningen. De totale bouwkost bedraagt circa 2.000.000 EUR.
De Ideale Woning bouwde de woningen op gronden die we in erfpacht kregen van het OCMW van Kalmthout. Als erfpachtvergoeding stelt De Ideale Woning één één-slaapkamerappartement en een vier-slaapkamerappartement ter beschikking van het OCMW.
In de gemeente Kalmthout staan ondertussen alweer nieuwe projecten in de steigers:
•    De bouwwerken voor twee appartementen in de Foxemaatstraat zijn aanbesteed.
•    De renovatie en verbouwing van een woning aan de Kapellensteenweg tot 5 appartementen en een strijkatelier zijn gepland voor 2012.
•    De Ideale Woning heeft onlangs een ontwerper aangesteld voor het project aan de Withoeflei, waar 9 appartementen gerealiseerd zullen worden.
•    Ook in de private verkaveling Kerkeneind-West zal De Ideale Woning 48 appartementen realiseren.
Samen met de 30 appartementen in Heide die een jaar geleden werden opgeleverd, stijgt het patrimonium van De Ideale Woning in Kalmthout dankzij deze projecten van 26 naar ongeveer 134. In totaal betekent dit een 108-tal nieuwe sociale huurwoningen voor Kalmthout. Dit is goed nieuws voor de 100 kandidaat-huurders die in Malle op de wachtlijst staan voor een sociale huurwoning.
Voor meer info:  Dirk de Kort, voorzitter De Ideale Woning : 0478 271148 – Gert Eyckmans, directeur De Ideale Woning: 03 320 29 71

foto: (v.l.n.r.): Koen Spitaels (VMSW), Dirk de Kort (voorzitter van De Ideale Woning), Dirk Van Peel (voorzitter OCMW Kalmthout), Lucas Jacobs (burgemeester Kalmthout), Peter Wienen (aannemer).

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *