Dries Echelpoels wint in Sint Goriks Oudenhove

Wie vaak in de aanval gaat, krijgt altijd geen loon naar werken. Dat heeft Dries Echelpoels al dikwijls moeten ondervinden. De Kapellenaar draait er zijn hand niet voor om om meer dan eens in de wedstrijd voor de aanval te kiezen. Voelt hij zich goed, dan gaat hij ervoor. Zo won Dries al verscheidene wedstrijd met voorsprong. In Sint Goriks Oudenhove wist hij zaterdag iedereen te verschalken in een wedstrijd voor VWF renners.
Mathias Raeymaekers deed het wat kalm aan bij de elite in Dudzele. Hij liet zich vlotjes meedrijven met de groep om wat tempo en conditie te kweken met het oog op het zwaardere werk dat hem vanaf 15 mei te wachten staat in de Triptyque Ardennais. In de finale eindigde hij in het derde groepje van de wedstrijd op de 32ste plaats.
In het provinciaal kampioenschap voor nieuwelingen te Meer werd bij de eerstejaars Bavo De Locht 19de en Robbe Commissaris 23ste. Bij de tweedejaars behaalde Dante Van Hooydonck een 10de plaats en deed Nathan het veel slechter met de 29ste plaats.
Bij de aspiranten te Arendonk viel Lucas Commissaris weer net naast een podiumplaats. Voor de zoveelste maal werd hij vierde. In de spurt voor de derde plaats achter de twee leiders, kwam hij minder dan een banddikte tekort voor de derde plaats. Mats Vansteensel werd vijfde en Lennert Verbraak net 20ste.
Zdennek Stybar heeft zijn debuut bij de profs niet gemist. In de Vierdaagse van Duinkerke deed hij het uitstekend. In de vierde rit werd hij derde en deze plaats behield hij ook in het eindklassement. Dat zal hem wel veel vertrouwen geven voor de toekomst.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *