Informatievergadering ‘Vernieuwing vergunning en verhoging van opslagcapactiteit van Vopak Terminal Eurotank’.

Het tankopslagbedrijf Vopak Terminal Eurotank vroeg een vergunningsvernieuwing en verhoging van de opslagcapaciteit van gevaarlijke stoffen aan bij de deputatie.  Hierrond wordt een informatievergadering georganiseerd op 5/11 om 18 uur in het districtshuis te Berendrecht. Geïnteresseerden kunnen er terecht voor informatie en met vragen over het onderzoek.

Het tankopslagbedrijf VOPAK Terminal Europark is vergund tot 11 mei 2015. Er werd een aanvraag gedaan om de vergunning te vernieuwen en de opslagcapaciteit van de terminal te verhogen. Voor de uitbreiding van de opslagcapaciteit worden onder andere bijkomende tanks worden gezet.  Doordat er gevaarlijke vloeistoffen opgeslagen worden, is het bedrijf verplicht een milieueffectenrapport en een veiligheidsrapport op te maken wanneer het haar vergunning wil vernieuwen en/of uitbreiden.

Het openbare onderzoek start 13 oktober en eindigt 11 november.
In de wettelijk voorziene informatievergadering wordt dit project voorgesteld en worden de resultaten van het milieueffecten- en  veiligheidsrapport toegelicht.

Informatievergadering op 5/11:  Maandag 5/11 om 18 uur –  Districtsthuis Berendrecht – Zandvliet – Lillo,  Antwerpsebaan 140, 2040 Berendrecht –  Meer info: tel. 03 338 67 58,  milieuvergunningen@stad.antwerpen.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *