Nieuw BIN Bloemendaal Kalmthout verhoogt veiligheidsgevoel

Vorige week werd officieel het buurtinformatienetwerk (BIN) Bloemendaal opgericht. Dat gebeurde door de ondertekening van het BIN Charter door de burgemeester, de lokale politie en het BIN-bestuur.

Een BIN is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen burgers in een bepaalde wijk en de lokale politie. Het heeft tot doel om het algemeen veiligheidsgevoel in de wijk te verhogen. Zo worden bij een woninginbraak binnen het BIN alle aangesloten leden snel per telefoon verwittigd. Daarnaast vervult het ook een aantal preventieve en sociale taken. Leden krijgen zo allerlei tips toegestuurd over veiligheid. BIN Bloemendaal omvat de straten Anjelierenlaan, Bareelstraat, Eikelstraat, Ganzendries, Kapellensteenweg (216-408), Kijkuitstraat (2-60/1-55), Salvialaan, Tulpenlaan, Valkendries en Violetlaan.

Het bestuur bestaat uit Dirk Maesen (coördinator), Leo Brocatus (co-coördinator), Carine Van Loon, Betty Van Brussel en Tine Van Thillo. Het gemeentebestuur plaatste de BIN-borden en geeft een opstartsubsidie van € 500. Mensen uit deze wijk die nog lid willen worden (€5/jaar), nemen daarvoor contact op met coördinator Dirk Maesen, 03 666 24 14 of dirk2.maesen@telenet.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *