Mountainbike event te Stabroek

Mountainbike liefhebbers komen op 28 oktober zeker aan hun trekken op het eerste Mountainbike Event te Stabroek.
Op het weiland gelegen ter hoogte van SK Nieuw Stabroek aan de Hoogeind/Hazepad wordt een uitgekiemd parcours aangelegd van 500 meter met her en der aangepaste hindernissen dat het mountainbiken volledig tot zijn recht zal doen komen.

Cross
Vanaf 9 uur vindt in reeksen de Moutainbikecross plaats. Te starten met de jeugd (tot 15 jaar) die 20 minuten crosst, gevolgd door de dames (25 min.), heren  (35 min.) en tenslotte de experten die 45 minuten lang over het parcours zullen crossen. De start hiervan wordt voorzien rond 11.45 uur.
Na de middagpauze volgt de prijsuitreiking voor de verschillende reeksen.

Tourtocht
Wie niet zo goed kan crossen maar zich toch van zijn sportiefste kant wil laten zien kan deelnemen aan de bewegwijzerde tourtocht. Deze gaat door de Stabroekse en Putse bossen. Deelnemers hebben de keuzen uit 2 verschillende afstanden, 15 of 30 km.
Inschrijven kan vanaf 8 uur in de kantine van Voetbalclub SK Nieuw Stabroek, waar eveneens  de gelegenheid is om te douchen en waar de nodige drank is voorzien.

Initiatiefnemers van dit event zijn Nick Verlinden, Annemie Hendrix en Marie-Josée Huybrechts.
“Na de olympische spelen waar het mountainbiken  werd in opgenomen kwam het idee om hier in onze streek  de sport te promoten. Vanaf september werden de eerste plannen gemaakt en met de nodige ambitie start op 28 oktober de eerste editie” aldus Nick. “Dit is een proefproject. Mocht het event een succes zijn, dan gaan we zeker voort. We hopen op een ‘vettig’, modderig parcours wat nog voor meer spektakel zal zorgen. Ideaal is een paar dagen voordien regen en op zondag 28 oktober een stralend herfstweertje”.
Deelname: 2,50 euro (verzekering). De inkom voor de bezoekers is gratis. Meer info tel. 0472 78 89 15.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.