Info-avond "Sociale media: lusten en lasten" te Ekeren

Sociale media zoals Facebook, Instagram, Twitter, maken deel uit van de leefwereld van onze leerlingen . Ze staan ermee op en gaan er (soms te laat) mee slapen. Ze vormen het verlengde van de wereld bij kinderen en jongeren. Toch horen we in de media en lezen we op allerlei fora dat ouders en opvoeders  zijn en zich afvragen of deze digitale wereld  niet te veel digitale stress veroorzaakt .Moeten we de sociale media afraden  of aan moedigen?School en ouderraad van Moretus is hiermee bezig en organiseert om die reden – in samenwerking met directie en leerkrachten – een info-avond over sociale media. Op deze info-avond willen we verschillende aspecten van sociale media belichten. We fixeren ons niet enkel op de risico’s, maar zijn ook gezond nieuwsgierig naar waar onze jongeren mee bezig zijn.
De avond zal doorgaan op dinsdag 11 oktober 2016 op campus Middenschool , Oorderseweg 8, 2180 Ekeren, van 19u30 tot 22u00. U kan deelnemen aan 2 workshops waarvoor u zich vooraf moet inschrijven. Voor deelname aan deze avond, betaalt u € 2 ter plaatse.
De verschillende workshops handelen onder meer over 1 – Hoe overleef ik digitale stress? door Kristien Vanbegin (zorgcoördinator op Moretus) en Elke De Maeyer CLB Ekeren / 2 – Cyberpesten is niet pesten door jeugdbrigade Politie in Brasschaat / . 3.. Wat doe je als je kind online pest of gepest wordt? Door Ellen Somers, /4 – Veilig internet: technische weetjes door Philippe Basitiaenssens, KDG, / 5- Wat doen onze kinderen op sociale media? door Ini Van Wezenbeek, UGent
Indien u interesse heeft kan u uiteraard ook via de digitale weg inschrijven door een mail te sturen naar ouderraad@moretus-ekeren.be.en graag naam vermelden en de keuze van de workshops.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *