ENcore haalt De Dansprijs binnen!

encore-de-dansprijs-02
Van 22 t.e.m. 25 september stond Roosendaal (NL) voor de derde maal in het teken van dans tijdens Roosendaal Danst!. Als spetterende afsluiter van dit vierdaagse dansfestival werd op zondag de wedstrijd De Dansprijs georganiseerd.
Uit maar liefst 25 choreografieën werd het stuk ‘Army of Lies’ van dansschool ENcore uit Kapellen onder artistieke leiding van Elke Vandeneede verkozen tot winnaar!
Tijdens de voorrondes kreeg ENcore al heel mooie feedback van de jury; ‘ENcore slaagt erin een productie neer te zetten die dans, muziek, kostuum, belichting en diversiteit tussen dansers combineert en samenbrengt tot een mooi geheel.’
Choreografe Elke Vandeneede is overdonderd: ‘Deze lovende woorden waren al een overwinning op zich. We hadden een sterke performance neergezet en stonden er als hechte groep! We waren heel tevreden met onze prestatie. Doorstromen naar de finale en zelfs De Dansprijs in de wacht slepen, was echt de kers op de taart! We zijn enorm dankbaar en trots met deze erkenning.’
De choreografie ‘Army of Lies’ was eerder dit jaar al finalist in de wedstrijd Ambassadeur Moderne Dans in Vlaanderen. Het stuk illustreert de strijd tussen een leugen die troost, of een waarheid die kwetst, en hoe snel leugens zich kunnen verspreiden. Dit concept en de theatrale dreiging op het toneel spraken de jury enorm aan.
Als winnaar van De Dansprijs ontving ENcore een cheque ter waarde van € 1500 euro, hiermee mag de moderne groep samenwerken met een choreograaf naar keuze. Met het resultaat zullen zij in de schijnwerpers staan tijdens de volgende editie van Roosendaal Danst! in 2017. Daarnaast schenkt de Danstheaterwinkel € 100 voor het uitzoeken van een nieuw danskostuum.
Meer weten over dansschool ENcore? www.dansschoolencore.be of 0478/24.35.99.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder