Info-avond Sociale Media kende groot succes

Uit een grootschalig, Europees onderzoek blijkt dat onze jongeren braver zijn geworden. “Ze roken minder, ze drinken minder, zitten minder aan de cannabis”, zegt onderzoeker Patrick Lambrecht (VUB) .Jongeren zoeken nu hun genot meer in sociale media. Sociale media houden ons de laatste jaren uit onze slaap: letterlijk bij jongeren, figuurlijk bij de ouders … Daarom ook dat de ouderraad van Moretus Ekeren op dinsdag 11 oktober hierover een infoavond organiseerde.
De avond startte op een ludieke manier. Wat als de rollen immers omgedraaid waren en niet de jongeren, maar wel de ouders ‘verslaafd’ waren? Sarah en Imke uit 2A3 toonden ons deze gekke situatie en de toon was meteen gezet. Diverse sprekers belichtten naast het gebruik van sociale media, ook de valkuilen én de mogelijkheden.
Na afloop bleken de aanwezige ouders ten zeerste tevreden met de verkregen info en met de gesprekken die zich tijdens de workshops ontsponnen. Gouden raad aan alle ouders : weet waar je kinderen mee bezig zijn, sta er voor open en ga er over in gesprek, open en eerlijk. Begrip en vertrouwen helpen, een kritisch volgend oor en oog ook. Samen met de school kunnen ouders werken aan een klimaat waar sociale media nuttig en positief kunnen zijn, mits de nodige aandacht voor randfenomenen en trends die andere bedoelingen hebben.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *