Huisartsenwachtpost in AZ Klina


De Huisartsenkring Kalmthout vzw, Huisartsenkring Essen-Nieuwmoer vzw, Huisartsenvereniging Brecht-Wuustwezel vzw en Huisartsenvereniging Brasschaat ondertekenen samen met het Algemeen Ziekenhuis Klina een intentie tot samenwerking voor het oprichten van een huisartsenwachtpost. Geert Sierens, voorzitter van het huisartsenoverlegplatform en voorzitter van de huisartsenvereniging Brasschaat licht toe: “Met deze intentieverklaring spreken we de wens uit om met alle partners samen een huisartsenwachtpost op te richten. Het oprichten van een huisartsenwachtpost zal de herkenbaarheid van de eerstelijnszorg verbeteren.
 Goede samenwerking tussen het ziekenhuis en de huisartsen AZ Klina gelooft sterk in het verhaal van een geïntegreerde wachtpost. In dit model komt de patiënt voor niet-planbare zorg naar een centrum waar de spoeddienst is samengebracht met de huisartsenpermanentie. Er is één centrale toegangspoort en er is één triagezone. De patiënt wordt na triage door het team doorverwezen naar de huisartsenpermanentie of naar de Spoed.
Om een betaalbare en leefbare gezondheidszorg te blijven bieden moeten we voor niet-planbare zorg een duidelijke uniforme boodschap brengen naar de patiënt. Dr. Joris Aerts, Voorzitter huisartsenkring Kalmthout: “Het ziekenhuis zal ons in een eerste fase vooral ondersteunen door een aantal diensten te leveren en een ruimte te verhuren op campus Klina. Hoewel een integratie zoals de overheid het voorstelt op het eerste zicht ideaal lijkt, zal dit nog niet
onmiddellijk gerealiseerd worden. Hiervoor ontbreken nog een aantal randvoorwaarden. Zo blijft het voorstel van de overheid tot het gebruik van een centraal oproepnummer 1733 voorlopig in een pilootfase steken. Architecturaal is de opvang van patiënten door één deur ook nog niet mogelijk aan het ziekenhuis.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *