274 deelnemers op een avondje funatletiek


De 8ste editie van “… een avondje Funatletiek”, een organisatie van KAPE i.s.m. de Gemeentelijke Sportdienst, vestigde  op vrijdag 21 april, een nieuw record. 274 deelnemers van de Kapelse lagere scholen trokken hun sportkledij aan voor een speelse kennismaking met de atletiek. En zij kregen er – op het einde – allemaal nog een medaille én een diploma voor in de plaats. Supersfeertje in het gemeentepark.
Met 8 proeven was er werk aan de winkel: een sprintproef, een hindernissenproef met springen, slalommen én kruipen, een coördinatieproef over de lage horden, een werpproef met de kogel, een werpproef met Vortexen, een horizontale sprintproef met aanloop naar de verspringbak, een verticale springproef naar nockenballen én een uithoudingsproef op de atletiekpiste.
Na een gezamenlijke muzikale opwarming door de begeleiders van KAPE, konden de deelnemende teams van Irishof, De Putse Knipoog, Zilverenhoek, Klavertje Vier en De Platanen naar de diverse standen om de proeven gericht op alle atletiekdisciplines te betwisten.
Tijdens deze atletiekinstuif stond echter niet de persoonlijke prestatie in het daglicht. De proeven werden immers in ploeg betwist.
De 274 leerlingen uit de diverse scholen werden verdeeld over 40 teams: 15 uit de eerste graad, 16 uit de tweede graad en 9 uit de derde graad. Elk team moest de 8 verplichte proeven uitvoeren … en alle deelnemers mochten dit spektakel afsluiten met een gezamenlijke cooldown op de atletiekpiste als ereronde.
Tijdens de prijsuitreiking zorgde schepen van sport Koen Helsen voor “een woordje” namens het gemeentebestuur en ontvingen alle deelnemers een diploma via de schoolafgevaardigde. Voor hun inzet tijdens “… een avondje Funatletiek” kregen alle deelnemers uit handen van de monitoren van KAPE ook nog elk een individuele medaille van de Gemeentelijke Sportdienst.
Deze editie 2017 gaat de annalen in als de best bezette editie uit de toch al flinke geschiedenis van “… een avondje Funatletiek”. , een activiteit die KAPE en de Gemeentelijke Sportdienst samen organiseren. Hiermee werd deze promotie-avond in Kapellen ook weer de grootste binnen de Vlaamse Atletiekliga in héél Vlaanderen.
Meer  foto’s zijn te vinden op de website van KAPE: www.ackape.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *