HSV Batters houden tornooi voor overleden coach Joan Terlingen


PUTTE – HSV Batters met hun thuishaven in Putte, hielden het Joan Terlingen Tornooi.
Het was een recreatieve versie van honk- en softbal dat toegankelijk is voor iedereen. Met of zonder ervaring.

Gedurende de dag werden er voornamelijk tornooien met 9 ploegen gespeeld, verdeeld over 18 wedstrijden. Zij streden allemaal strijden om zoveel mogelijk van hun wedstrijden te winnen. 
Daarnaast werden de supporters voorzien van wat entertainment. Voor de kinderen was er een springkasteel, voor de volwassenen een muziekje op het terras. Er waren verse broodjes belegd of hamburgers voorzien om overdag te eten en ‘s avonds werd werd friet met stoofvlees geserveerd aan de meer 100 ingeschrevenen.


Joan Terlingen Tornooi
Het Joan Terlingen tornooi bestaat nu sinds 2018, maar kon wegens corona 2 jaar niet plaatsvinden. Dit was de 4e editie die nu effectief doorgaat. Vorig jaar hadden de Batters het grootste succes tot nu toe. 11 ploegen namen deel en het zonnetje was overvol aanwezig. Iedereen is altijd heel positief en vol lof over de organisatie en opzet van het tornooi waardoor zij jaarlijks terugkerende ploegen hebben. 
Het tornooi werd in het leven geroepen nadat in december 2017 hun coach, speler, oud-bestuurslid Joan Terlingen op 28-jarige leeftijd overleed aan een korte en agressieve vorm van kanker. Joan was een geliefde persoon bij alle leden van onze club en grote liefhebber van recreantentornooien. 
“Werd er in het verleden een recreantentornooi georganiseerd, dan was Joan er altijd als eerste ingeschreven met een ploeg. Voor zijn warm hart voor honkbal en softbal, willen wij dit tornooi voor hem organiseren in herdenking.  Ook de familie van Joan wordt elk jaar uitgenodigd om mee te komen genieten van “zijn sport”, “ aldus de club.

Het tornooi werd gewonnen door Boracheros, bestaande uit Antilliaanse spelers. Ze brengen er steeds veel sfeer in. Ze spelen in de Europese competitie, maar spelen dit tornooi graag mee vlak voor hun competitie begint. 2de werd Sloppy fuckers, 3de: D’Ouwe Gouwe, 4de: Jeugd Batters, 5de Ballenkletsers, 6de, Booze Brothers, 7de: Gryphons Rosmalen, 8ste: Golden Knuckleballs en 9de Cycle Monkeys and Friends

Toekomstplannen
Voor 2023 werden er plannen gemaakt om de club te laten groeien en de sport in meer facetten uit te zetten wat maakt dat er gezellige recreantenavonden worden georganiseerd zodat er mensen zich kunnen aansluiten bij de Batters om de sport te beoefenen zonder zich te verplichten aan competitie. Ook mensen die vroeger honkbal of softbal gedaan hebben, maar geen tijd meer hebben nu om wekelijks competitie te spelen, kunnen dus hiermee terug deze mooie sport uitoefenen. 
Batters wil laten zien door zulke evenementen te organiseren dat ze als kleine sportclub kunnen groeien en een mooie sport kunnen uitzetten in het gezellige Putte dat toegankelijk is voor iedereen en dan kunnen ze weer verder dromen van een nieuw en mooi sportpark in de toekomst.  www.hsvbatters.nl

Trainingen op dinsdagavond : vanaf 19u voor jeugd. Donderdagavond: vanaf  19u : heren Honkbal, vanaf 19u – Softbal : dames / Recreanten
Wedstrijden: jeugd op zaterdag 11u. Heren op zondag 14u
Vanaf 29 april, elke laatste zaterdag van de maand : Recreantenavond voor iedereen die de sport graag wilt leren of (her)oppakken met daarna een gezellig drankje 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *