Hoplr ook in Kapellen actief: breid je sociaal netwerk uit

KAPELLEN – Beter een goede buur,dan een verre vriend. Onder dat motto kregen alle Kapellenaren een brief van het besloten sociale buurtnetwerk Hoplr in de brievenbus, met de steun van het lokaal bestuur.
Met de brief kun je je gratis aanmelden om eenvoudig je buren te bereiken. De gemeente wil op die manier buren onderling in contact brengen met elkaar, zodat ze ook makkelijker een beroep kunnen doen op elkaar.Als je je aanmeldt, kun je beroep doen op je buren of zij op jou om verschillende redenen. Misschien heb je een ladder nodig en kan je deze lenen bij iemand in de straat? Zoek je een babysit? Of organiseer je een garageverkoop of straatfeest, dan kan je dit aankondigen op het platform. De bedoeling is om buren met elkaar te verbinden en zo de voordelen ervan mee te pikken.
Kapellenbos is al langer actief op Hoplr, het lokaal bestuur wil ook graag de andere Kapelse wijken ‘activeren’. Uiteraard heeft zo’n netwerk pas zin als er genoeg leden zijn.
Via Hoplr ontvang je ook meldingen over wegenwerken, afvalophaling, activiteiten, … van de gemeente. Hoplr is gratis en reclamevrij. Meer info vind je hier.

Info: dienst Communicatie van de gemeente Kapellen via communicatie@kapellen.beof 03 670 29 50.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *