Hoogboomsteenweg wordt voorrangsweg

De voorrangsregeling op de Hoogboomsteenweg wijzigt – op Kapels grondgebied – ten laatste op 1 september 2016. Het verkeer dat op de Hoogboomsteenweg rijdt, krijgt vanaf die datum altijd voorrang. Automobilisten, (brom)fietsers en andere be­stuurders die uit de zijstraten komen, moeten dus voorrang verlenen aan het verkeer op de Hoogboomsteenweg, ook aan de fietsers die in beide richtingen op het fietspad rijden.
De nieuwe voorrangsregeling komt er niet zomaar. De combinatie van het dubbelrichtingsfietspad en de voorrang van rechts werkte een onveiligheidsgevoel voor fietsers en onduidelijkheid voor andere weggebruikers in de hand. Bovendien is op de kruispunten de zichtbaarheid op het verkeer dat uit andere richtingen komt, nu niet altijd even goed.
In het gemeentelijk informatieblad Info Kapellen dat eind juni in alle brievenbussen viel, stond dat die nieuwe voorrangsregeling zou ingaan “per 1 augustus 2016”, maar die timing wordt niet gehaald. Om de nieuwe verkeerssituatie aan te duiden moeten er onder meer nog witte markeringen worden aangebracht. De belijner schiet na het bouwverlof, in augustus dus, uit de startblokken. Dat hij niet eerder aan de slag kon, had te maken met de opgelopen achterstand ten gevolge van de slechte weersomstandigheden in mei en juni. Ook in augustus worden de nieuwe verkeersborden geplaatst, maar die blijven eerst nog afgeplakt.
Pas als alle belijningen en wegmarkeringen klaar zijn – die klus is afhankelijk van de weersomstandigheden in augustus – wordt de Hoogboomsteenweg definitief een voorrangsweg. Dat gebeurt ten allerlaatste op donderdag 1 september 2016, bij de start van het nieuwe schooljaar.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder