Het Kruitmagazijn start haar nieuw seizoen

LILLO – Het Kruitmagazijn start haar seizoen op 27 april. Meer dan ooit hanteert zij haar huisfilosofie, met verhalen, marionetten, liedjes en muziek. Ongebonden, vrij en vrank. Het Kruitmagazijn werkt nog steeds zonder subsidies en met maximaal enthousiasme.

In de winterperiode kreeg het Kruitmagazijn enkele verbeteringen, ditmaal energetisch: zonnepanelen en warmtepompen. Ook de ‘foyer’ werd heringericht.

De voorstellingen

De Beste Marchandise
Het Kruitmagazijn brengt de hoogtepunten uit 17 jaar Kruitmagazijn in de voorstelling ‘De Beste Marchandise’. Van ontroerende liederen tot hilarische verhalen: de humor in haar beste betekenis is nooit ver weg. Daarin brengen we voor het eerst een kort stuk met marionetten. Sinds 2016 (de overname van Van Campen) hebben we dit unieke geheel gesorteerd, geïnventariseerd en hersteld. Langzaam maar zeker brengen we dit theater terug tot leven in korte stukken die opgaan in de gewone voorstellingen van het Kruitmagazijn.
Speeldata: zaterdag 27 april om 20.00 – Zondag 28 april om 15.00 (bijna uitverkocht). Toegang: €17

‘Luc’
We keren terug naar de jaren ‘90. De legendarische smartlappenavonden van het ‘Hofke van Ellende’ in Antwerpen. De poppenkast ‘Doffe Ellende’ van Luc. De optredens in de ‘Seeven Saeligheeden’. Hij is te vroeg moeten gaan maar hij leeft meer dan ooit verder in het repertoire van het Kruitmagazijn. Dit is uiteraard een voorstelling rond smartlappen en een poppenkast met handpoppen met dezelfde ingrediënten die het Kruitmagazijn zo definiëren: humor met veel menselijkheid die kan ontroeren van traan tot schaterlach.
Speeldata: Zondag 2 juni om 15.00 – Toegang: €17.

Kaarten zijn te verkrijgen via de webshop van het kruitmagazijn https://kruitmagazijn.be/kalender.html

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *