Het gansrijdershart bloedt

Iets waar velen van droomden was de start van het gansrijderseizoen. Even was er vorig jaar nog een sprankeltje hoop voor de Hoevense Gans en de Oude Gans Berendrecht, die wegens het coronavirus niet konden uitrijden en een andere data hadden vastgelegd. Ook de datum voor het keizersrijden in Zandvliet stond vast. We bleven hopen, maar uiteindelijk wisten wij al lang dat het folklorespel door het coronabeest, nog het voorbije jaar nog dit voorjaar zou kunnen doorgaan.

Dit weekend zou het gansrijdersseizoen van start gaan. Met het tweedaagse koningsrijden in Berendrecht en Zandvliet en zondag in Stabroek.

Om toch een beetje gansrijderssfeer te creëren postte de grote aanhang van de Gansrijders Vermaak na arbeid Zandvliet massaal foto’s op facebook, met mooi herinneringen aan het koningsrijden. Daarnaast gingen enkele leden een tochtje maken vergezeld van doktoor en jenever!

Daarnaast richten zij een wandelzoektocht in waar je info kan vinden over de geschiedenis van 95 jaar Vermaak na arbeid en het gansrijden in Zandvliet. De wandelzoektocht start vanaf het gansrijdersweekend, tot en met zondag 21 maart om 18 uur. Dit was de oorspronkelijke datum van het keizerschap. Deelname aan deze zoektocht is gratis.
Drop je antwoordformulier voor maandag 22 maart om 18 uur in één van volgende brievenbussen: Zoutestraat 185, Zuidhavendijk 50, De Vest 10
Voor meer info over de route en de vragen kan je terecht vanaf 13 februari op de Facebookpagina van de Jonge Ruiters www.facebook.com/jongeruiters

Stabroekse gansrijders

De gansrijdersmaatschappij van Stabroek plaatst morgen 14 februari op Facebook aan de hand van foto’s uit de oude doos een overzicht van hoe de dag van het gansrijden verloopt in Stabroek. Vanaf het opzadelen om 8u ’s ochtends tot het kronen van de koning om 17u. 
https://www.facebook.com/ganzenrijdersstabroek

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *