Na een weekend schaatspret in Kalmthout verbod vanaf maandag

Het voorbije weekend konden heel wat mensen hun schaatshartje ophalen op de Putse Moer en het Stappersven in Kalmthout. De gemeente Kalmthout en de natuurbeheerders Agentschap Natuur en Bos en Natuurpunt lieten schaatsen op die vennen toe. Daarnaast zorgde de politiezone Grens voor begeleidende verkeersmaatregelen om drukte en parkeeroverlast te beperken. Het werden enkele mooie en koude schaatsdagen, waar heel wat mensen met volle teugen én respect voor de coronaregels van genoten.

“Intussen staat de temperatuur al even boven het vriespunt”, vertelt burgemeester Lukas Jacobs. “Het ijs wordt hier en daar te dun en daarom beslisten we om vanaf maandagochtend geen schaatsers meer toe te laten op de vennen in de Kalmthoutse Heide. De parkings en de wegen rond de heide zijn sinds vanmiddag opnieuw toegankelijk, het parkeerverbod in de omliggende straten wordt morgen opgeheven. In de Krokusvakantie met de auto naar de Kalmthoutse heide kan dus zonder problemen.”

“Na dit weekend hoort er ook een ‘Bedankt’”, gaat Jacobs verder. “Bedankt aan de medewerkers van de gemeente Kalmthout, de politiezone Grens en de medewerkers van Natuur en Bos en Natuurpunt. Samen maakten ze de voorbije dagen schaatsplezier mogelijk. En bedankt aan alle bezoekers die de auto thuis lieten staan, de fiets namen én de coronamaatregelen respecteerden.”

“Dit zijn echte topmomenten voor Kalmthout”, rond de burgemeester af. “Schaatsen in de heide bezorgt ons een zeer bijzondere sfeer van samenhorigheid. We hebben zo nog eens kunnen genieten van elkaar én van onze natuur op z’n mooist. En dat deed – vooral voor de jongeren – deugd in deze coronatijd. Nu laten we de rust nu terugkeren in de natuur. Hou het veilig en gezond.”

Vanaf maandagochtend 15 februari, is schaatsen op de vennen in de Kalmthoutse Heide niet meer toegelaten.

foto’s gemeente Kalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *