Herfstbruidspaartje geeft ja-woord op gemeentehuis van Stabroek

STABROEK/HOEVENEN – Vrijdagnamiddag 7 oktober was het een spannend moment voor Lenne Eyckmans (9) en Finn Goovaerts (9). Het jonge koppeltje gaf het ja-woord in de trouwzaal van het gemeentehuis van Stabroek. Onder begeleiding van papa’s, grootouders, meester Rik en meester Gino, fietsten de 43 klasgenootjes van Lenne en Finn van De Rekke naar Stabroek om getuigen te zijn van dit feestelijk moment.

Al vele jaren brengen de leerlingen van het 4de leerjaar van basisschool De Rekke uit Hoevenen een bezoekje aan het gemeentehuis. Zij maken kennis met de verschillende diensten van de gemeente, volgen een gemeenteraad waar de burgemeester en schepenen zich scherp zetten voor de onverwachte en leuke vragen van de kinderen. Het bezoek wordt afgesloten met het traditioneel kinderhuwelijk.

Voor Lenne Eyckmans en Finn Goovaerts van klas 4A werd het een spannende namiddag. Al anderhalf jaar vormen zij een koppeltje en nu konden zij elkaar hun trouw beloven. Burgemeester Rik Frans, geassisteerd door kinderburgemeester Inthe Van Kerckhove (9) en schepen Veerle Nonneman en Sarah Demartelaere, voltrok het huwelijk. Het prille koppeltje legde, zoals bij een ‘grote mensen trouw’ de huwelijksbeloften af. De huwelijksakte werd mede ondertekend door de getuigen Ariana Di Perna en Liam Dewinne. Met het aandoen van een armbandje werd hun huwelijk echt bezegeld. Er volgde spontaan een dikke knuffel!

Met een dikke knuffel werd de huwelijksplechtigheid afgesloten

Gouden Verkeer op School-medaille


De gemeentelijke basisschool de Rekke uit Hoevenen werd onlangs door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een gouden Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie.  

De school ging aan de slag met educatieve pakketten om de leerlingen veilig te leren stappen (Voetgangersbrevetten Brons, Zilver en Het Grote Voetgangersexamen), fietsen (Loopfietsbrevetten, Fietsbrevetten Brons, Zilver en Het Grote Fietsexamen), De Grote Verkeerstoets waarmee scholen de verkeerskennis en risicoherkenning van hun leerlingen kunnen testen, en Helm Op Fluo Top, de actie die kinderen aanzet om een fluohesje en een fietshelm te dragen.  
Elk van deze VSV-initiatieven levert de deelnemende scholen een punt op. Scholen kunnen ook punten verdienen door verkeersouders in te schakelen en door leerkrachten te laten deelnemen aan praktijkgerichte opleidingen Verkeer op School. 
De gemeentelijke basisschool de Rekke is één van die scholen. In ruil krijgt de school daarvoor een gouden medaille om aan de schoolpoort te hangen plus een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite en mooie beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen. 

De overhandiging van de Gouden Verkeer op School-medaille door burgemeester Rik Frans gebeurde op het einde van het bezoek van de leerlingen van De Rekke aan het gemeentehuis van Stabroek.


 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *