Minister Verlinden en voorzitter Mahdi komen mee 75 jaar CD&V Stabroek / Hoevenen / Putte vieren

Sinds 1946 staat de Christelijke Volkspartij, het huidige CD&V, aan het roer van onze gemeente, zowel in Hoevenen als in Stabroek. Een groot palmares aan verwezenlijkingen is het resultaat met als speerpunt het behoud van onze zelfstandige gemeente tegenover de haven en de stad. Om dit jubileumjaar te vieren organiseren we een academische zitting met receptie en diner in aanwezigheid van minister Verlinden en voorzitter Mahdi.

Het jubileumjaar van onze lokale CD&V-partij laten we niet ongemerkt voorbijgaan. Jammer genoeg zorgde de coronacrisis voor een jaartje uitstel. Maar nu vieren we eindelijk 75 jaar aan inspanningen om van ons dorp een leuke en aangename plaats te maken. Daarom organiseren we op 23 oktober een academische zitting met als spreker minister Annelies Verlinden, een panelgesprek met onze schepenen en een heerlijk diner. Voor die avond worden alle voorzitters, alle kandidaten op de verkiezingslijsten en sympathisanten uitgenodigd voor dit jubileumfeest. Het belooft een leuk weerzien te worden tussen mensen die zich doorheen de jaren hebben ingezet voor ons dorp.

Slechts één legislatuur vertoefde de christendemocraten in oppositie en meer dan vijftig jaar leverde ze een burgemeester in Stabroek en Hoevenen. De lijst aan verwezenlijkingen is dan ook erg lang. Maar bovenal stuurden de christendemocraten onze gemeente door een van de grootste veranderingen sinds het ontstaan van de polderdorpen meer dan 750 jaar geleden: de opkomst van de haven. De Zoomse Weg, het Duwvaartkanaal, het slibstort, de uitbreiding van de haven waardoor Stabroek en Hoevenen bijna van de kaart verdwenen en de verkaveling van het Moretusbos; CD&V heeft hiertegen gestreden met man en macht, en met resultaat. Stabroek, Hoevenen en Putte staan er nog en wij zijn fier op onze dorpen, onze Polders, onze tradities en onze strijd. Deze rijke geschiedenis van onze lokale partij zal je kunnen lezen in het naslagwerk ‘75 jaar CD&V Stabroek, Hoevenen en Putte’. 

Iedereen die mee wil vieren is welkom in De Oude Brouwerij op 23 oktober om 14u. Vanaf 14u30 start het panelgesprek met aansluitend een leuke receptie. Inschrijven kan nog via onze website: stabroek.cdenv.be. 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *