Groepspraktijk Connect bekroond tot Beste Starter van Kalmthout

v.l.n.r. Annemie Meeusen, Nele en Yenthe Van den Bergh, Johan Cassimon en Marij Cools

KALMTHOUT- Nele en Yenthe Van den Bergh, zaakvoerders van Groepspraktijk Connect, zijn verkozen tot Beste Starter van Kalmthout in 2023. Ze winnen een cheque ter waarde van 250 euro. Bij Groepspraktijk Connect kunnen alle kinderen terecht voor hun logopedische en kinesitherapeutische begeleiding.

Nele en Yenthe zijn nichtjes. Nele is de kinesiste van dienst en Yenthe is logopediste. Ze richten zich vooral op kinderen. “Toen Nele vertelde dat ze kinesitherapie ging studeren, ontstonden al de eerste plannen voor een samenwerking,” zegt Yenthe. “Toen ik tijdens mijn laatste consultatie bij dokter Haeverans in Achterbroek te weten kwam dat zij op pensioen ging en geen overnemer gevonden had, kwam die ultieme droom in een stroomversnelling. Het is jammer dat Achterbroek zo zijn huisarts verloor, maar nu kunnen we hier toch een breed paramedisch aanbod verzorgen.”

Kinderen zich echt thuis laten voelen
“Op 4 september 2023 hebben we dan onze eigen praktijk geopend,” vertelt Nele. “Ons doel is om kinderen zich echt ‘thuis’ te laten voelen bij ons en onze praktijk. We willen hen een plaats bieden waar ze terecht kunnen, waar ze alles kwijt kunnen en waar ze echt zichzelf kunnen zijn. Verder is het ons doel om kinderen te laten groeien in alle facetten van hun ontwikkeling. We vullen elkaar aan en kunnen meerdere facetten tegelijk bekijken.”

Team uitbreiden
“Onze droom van een eigen praktijk mag dan wel zijn uitgekomen, er zitten nog verschillende projecten in ons hoofd,” aldus Yenthe. “Eerst en vooral zouden we ons team graag uitbreiden. Een collega logo, kine of vanuit een andere discipline is bij ons meer dan welkom.”

Opgroeien op den boerenbuiten
“Daarnaast willen we graag de kinderen meer naar buiten brengen,” knikt Nele. “Wijzelf zijn mogen opgroeien op een boerderij. We hebben dus veel tijd buiten mogen doorbrengen en daar plukken we nog steeds de vruchten van. Maar we merken dat kinderen deze ervaring nu veel minder kennen. We willen hen dan ook laten proeven van het genot en het plezier dat je kan beleven buiten in de echte wereld. Er is ook nog een serieuze tuin aan ons pand, dus dat biedt zeker mogelijkheden.”

Lach toveren op het gezicht van elk kind
“Tenslotte merken we dat onze agenda’s in de vakantieperiodes toelaten om andere projecten op te starten,” besluit Yenthe. “Er is ruimte om bijvoorbeeld kampjes of themadagen te organiseren, al dan niet in combinatie met buiten spelen. Zo kunnen we onze competenties meer opentrekken en bundelen om een lach te toveren op het gezicht van elk kind. Want dat is en blijft ons grootste doel.”

Verdict van de jury
De jury, bestaande uit Marij Cools, erkend bemiddelaar en loopbaancoach, Nico De Prest, zaakvoerder feestzaal De Schuur en Annemie Meeusen, eigenaar van tearoom De Raaf, waren meteen verkocht door het enthousiasme van Nele en Yenthe. “Ze zijn duidelijk erg gemotiveerd om een sterke praktijk uit te bouwen in Achterbroek,” getuigt Marij Cools. “Elke psycholoog, logopedist of kinesist die graag met kinderen werkt, raad ik aan om Groepspraktijk Connect te contacteren.” “Door hun krachten te bundelen en op elkaar af te stemmen kunnen ze met hun groepspraktijk een breder en beter aanbod voorzien”, beaamt Nico De Prest. “Dat ze daarnaast willen inzetten op buitentherapieën, laat zien dat ze inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen.”

Deze wedstrijd werd georganiseerd door ‘Durf Kalmthout’ om lokale starters in de kijker te zetten. “Het zijn de zelfstandigen en ondernemers die onze economie doen draaien,” aldus Johan Cassimon, gemeenteraadslid voor ‘Durf Kalmthout’.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *