Groendak bij strooiweide op kerkhof

DE acht prunussen zijn al flinke bomen; in de achtergrond het aangepaste huisje
De acht prunussen zijn al flinke bomen; in de achtergrond het aangepaste huisje

kerkhof-groenscherm-dscn6002-2
BERENDRECHT – Er is nu een ‘groendak’ van prunussen bij de strooiweide van het Berendrechtse kerkhof. Het gebouwtje aan de ingang kreeg een wacht- en schuilplaats. In het zicht van 1 november en de herdenking van de doden is dat een mooie geste van het districtsbestuur. Dat trok in het totaal 150.000 euro uit voor de aanleg. Het groendak is als een “paraplu”, gevormd door acht bomen van de prunussoort. Die hebben een dicht gebladerte dat lang groen blijft. De kruinen ervan worden via een houten raam naar elkaar toe geleid zoals dat gebeurt met een leihaag.
Het bestaande gebouwtje bij de ingang, voordien dienstig voor het personeel, werd omgevormd tot een schuil- en wachtlokaal voor mensen die naar een begrafenis of asverstrooiing komen. De totale kostprijs beloopt 150.000 euro. Er zijn ook plannen om de graven van Lillonaren op te frissen, aldus schepen Bartholomeeussen die de zaak nauwgezet opvolgt en die de steun heeft van burgemeester Carl Geeraerts. Het komt er op aan een budget op te bouwen en eventueel een “peter” te vinden. Deze functie kan evengoed door het district waargenomen worden.
Ten slotte is er nog nieuws van het Zandvlietse kerkhof. Hier zou de strooiweide naar de noordkant verhuizen, wat discreter aanvoelt. In tweede orde is ook een bomenscherm voorzien. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder