Genieten van wetenschap en techniek

Op zondag 14 mei zet Gitok, de STEM-school-of-Excellence uit de Noorderkempen, zijn deuren open voor het grote publiek. Tussen 10 en 17 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen en zich te laten verbazen door de wondere wereld van wetenschap en techniek. 
Tijdens de jaarlijkse opendeurdag zal het grote publiek kennis kunnen maken met tal van nieuwigheden. De grote blikvanger op Gitok eerste graad is natuurlijk de nieuwbouw. De gebouwen werden in september 2016 voor het eerst in gebruik genomen en op 18 februari 2017 werden ze officieel geopend door minister van onderwijs, Hilde Crevits. Tijdens de opendeurdag krijgt iedereen de kans om deze prachtige schoolgebouwen in werking te zien.
Op Gitok bovenbouw zal het publiek kennis kunnen maken met een nieuwe studierichting. Gitok zal volgend schooljaar voor de eerste keer het vierde jaar aso wetenschappen inrichten. Toekomstige leerlingen van Gitok zullen zo uit een breed gamma aan studierichtingen, zowel aso, tso als bso, kunnen kiezen zoals een domeinschool voor wetenschap en techniek betaamt.
Zowel de vestiging van Gitok eerste graad als die van Gitok bovenbouw zal tijdens de opendeurdag op volle toeren draaien. Om ervoor te zorgen dat het publiek op een vlotte manier beide vestigingen kan bewonderen, zorgt de school voor gratis vervoer. Het toeristentreintje, beter bekend als de Maatjestrein, zal een hele dag heen weer rijden. 
Gitok is een secundaire school uit Kalmthout en biedt een ruime waaier aan industriegerichte opleidingen op algemeen-, beroeps- en technisch niveau, die uitstekend voorbereiden op een boeiende job of hoger verder studeren. Op Gitok heerst er een sfeer van respect en vertrouwen, die deskundig bewaakt wordt door onze leerlingenbegeleiding.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder