Gemeenteraadsverkiezingen voor leerlingen Sint Jozef Ekeren

Hoe kan je leerlingen warm maken voor de komende gemeenteraadsverkiezingen? Dat was de vraag die de leerkrachten van het vijfde leerjaar van Sint-Jozef in Ekeren zichzelf stelden. Het antwoord was snel gevonden, we organiseren onze eigen schoolverkiezingen. Na een korte inleiding op het hoe en waarom van de gemeenteraadsverkiezingen gingen de leerlingen zelf aan de slag. Ze staken de koppen bij elkaar en vormden zes partijen, elk met een eigen programma. De speelplaats en sport kregen een belangrijke plaats in verschillende programma’s. Maar ook een uniformloze dag met pannenkoeken en juffen en meesters in uniform, of een refter met toffe kleuren en warme soep in de winter werden opgenomen in het programma van de partijen. Na het organiseren van de campagne, slogans, affiches en flyers maken werd er op vrijdagochtend  11 oktober een heuse verkiezingsshow georganiseerd.

De verschillende partijen stelden hun programma voor aan de leerlingen van het 1ste tot het 6de leerjaar. Elke leerling kreeg een oproepingsbrief en mocht in de daarvoor opgerichte stemhokjes zijn of haar stem uitbrengen. Onder het wakende oog van voorzitter en bijzitter werd gecontroleerd of de stemming correct verliep. Na de middag werden alle stemmen geteld en kon de winnaar zegevieren. De partij RWL (Refter Wordt Leuker) behaalde de meeste stemmen, kort gevolgd door LCWE, die de leerkrachten ook eens graag in uniform zagen. Samen behaalden zij de meerderheid van stemmen. Nu rust op hen de taak om samen te onderhandelen en tot een regeerakkoord te komen. Hun punten zullen dan voorgelegd worden aan de directeur en het leerkrachtenteam om te helpen bij de uitvoering ervan. De leerkrachten kunnen terugkijken op een fantastische ervaringsgerichte week waaraan de leerlingen enthousiast hebben meegewerkt.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder