Gemeente werkt aan groot skateproject

Het skatepark aan de Jos werd afgekeurd

HOEVENEN – De skateramp aan de JOS is na een afkeuring weggehaald. In plaats van een nieuwe skateramp, gaat de gemeente onderzoeken welke urban sports-mogelijkheden er nog zijn. Dat doen ze aan de hand van een participatietraject, met een bevraging bij de jongeren en hulp van skaters in de buurt, om zo een vernieuwend skatepark te plaatsen.

Nu de skateramp aan de JOS is afgekeurd, ziet de gemeente de kans om meer aandacht te geven aan urban sports. “Urban sports zijn heel populair, dus willen we onderzoeken welke mogelijkheden er zijn, buiten een skateramp.”, vertelt schepen van Sport, Liesbeth Bardyn (CD&V). En voor dat onderzoek zijn ze op zoek naar skaters. “We hebben een groot participatietraject opgesteld, waarin de mening van de skaters prioriteit is.”, volgens jeugdconsulente, Lissa Michiels.

De eerste stappen in dat traject zijn al aan de gang. “Via sociale media kunnen jongeren een bevraging invullen en hun gegevens achterlaten. Veel skaters hebben dat al gedaan.”, legt Michiels uit. Nadien zal de gemeente die jongeren contacteren om samen te zitten over het nieuwe skatepark en daar hoort een uitstap bij. “We willen, coronaproof, met de skaters naar zo’n parken gaan in Leuven of Gent om te bekijken welke objecten zij graag willen.”

Deze week gaat de gemeente alvast een stapje verder met de bevraging. Michiels: “We gaan naar skateruimtes in de regio, zoals in Kapellen en Kalmthout, om daar te vragen hoe jongeren hun ideale skatepark eruitziet.” In de zomer volgt een testperiode, met een pumptrack in de Berkenlaan. Bardyn: “We willen bekijken hoe de skaters en de buurt reageren op het nieuwe toestel in een nieuwe buurt.”

Het participatietraject is grotendeels opgesteld en uitgevoerd door stagiaire Kylie. “Ze heeft dit project uitgekozen voor haar eindwerk in de ‘Pedagogie van het jonge kind’. Onder mijn goedkeurend oog heeft zij hier het grootste deel aan gewerkt.”, vertelt Michiels, die met veel ambitie en aandacht naar dit project toekijkt. “We moeten realistisch blijven, maar we hopen echt dat we op een mooie locatie een urban zone kunnen plaatsen.”

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *