Infomoment Ecopower

KALMTHOUT – De komende jaren stelt gemeente Kalmthout daken van verschillende gemeentelijke gebouwen ter beschikking aan burgercoöperatie Ecopower. Zij installeren 980 coöperatieve zonnepanelen, goed voor een jaarlijkse productie van 320.000 kWh. Dat is voldoende groene stroom voor het verbruik van 90 gemiddelde Vlaamse gezinnen en een jaarlijkse besparing van 130 ton CO2-uitstoot.

De elektriciteit wordt grotendeels verbruikt door de gemeente tegen een voordelig tarief. Het overige deel wordt in het net geïnjecteerd en geleverd aan de coöperanten van Ecopower die ook klant zijn. Op die manier wordt het energieverbruik van Kalmthout groener én goedkoper. Zo daalt niet alleen de CO2-uitstoot, maar komt er ook budget vrij voor andere openbare uitgaven.

Ook jij als burger kan je steentje bijdragen door mede-eigenaar te worden van de zonnepanelen in Kalmthout en de andere installaties van Ecopower. Een aandeel koop je al voor 250 euro. Als de winst het toelaat, keert Ecopower een jaarlijks dividend uit (0 tot 6%). Wie een aandeel heeft van Ecopower, kan meteen voor hen als energieleverancier kiezen.

Meer weten? Op donderdag 29 april om 20 uur wordt een digitaal infomoment georganiseerd door gemeente Kalmthout en Ecopower. Inschrijven kan hier.

INFO: www.ecopower.be/kalmthout, dave.degraef@kalmthout.be, 03 620 22 64

©Kalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *