Gans van Stabroek wint beker Martha Wijnants na penalty’s tegen Gans Hoevenen

De gansrijders van Hoevenen en Stabroek voetballen voor de beker Martha Wijnants

HOEVENEN/STABROEK: Op vrijdag 5 mei hebben de Koninklijke Ganzenrijders van Stabroek de Beker van Martha Wijnants gewonnen na een spannende voetbalmatch tegen de Koninklijke Ganzenrijders van Hoevenen. Op Patro Hoevenen eindigde de match op 3-3 en na penalty’s won Stabroek uiteindelijk met 2-4.

Er zakten veel veel supporters af naar Hoevenen voor de voetbalmatch tussen beide gansrijdersverenigingen. De bezoekers namen de beste start en Stabroek kwam al snel op voorsprong na een goal van Joppe De Hert. Hoevenen kwam nadien beter in de match en beide ploegen speelden een gelijkopgaande wedstrijd. Toon Van Herck maakte vlak voor rust nog de gelijkmaker voor Hoevenen.

De tweede helft zorgde voor nog meer spektakel. Beide ploegen gaven weinig kansen weg en de spanning was te snijden. Stabroek kwam opnieuw op voorsprong dankzij Joppe De Hert maar Hoevenen kwam al snel langszij na een mooie goal van Ko Wongphrom. De Thuisploeg zette zijn goede trend voort en kwam met de 3-2 van Bert Verbist voor het eerst op voorsprong.

De beker leek lange tijd op weg te gaan naar Hoevenen maar in de slotminuten kwam Stabroek toch nog op gelijke hoogte. Toon Schillemans legde zo de eindstand vast: 3-3. De spannende strijd kreeg dus een climax met penalty’s. Seppe Van Herck en Raf Matthysen konden hun penalty voor Hoevenen niet omzetten en trapten hun bal in de handen van Bart Van Den Bosch. Maarten Dombrecht nam de beslissende strafschop waarbij de match in het voordeel eindigde voor Stabroek met een 2-4 op het scorebord. Koning Koen Van Look kreeg de wisselbeker Martha Wijnants uit de handen van Martha zelf.

Kris Van de Corput, voorzitter Gansrijders Hoevenen, Martha Wijnants en Koning Koen Van Look van de Stabroekse gansrijders.