Filmvoorstelling "De Liberterres"

De boeren kunnen niet meer leven van de opbrengst van hun werk want de prijzen blijven kelderen, en dat terwijl 1 miljard mensen ondervoed is. Bovendien slaagt de agro-industrie er niet in de wereldbevolking te voeden binnen de grenzen van de draagkracht van onze aarde. Vier boeren uit verschillende landen en landbouwsectoren tonen hoe het anders kan. Les Liberterres is een realistische documentaire van Jean-Christophe Lamy en Paul-Jean Vranken die het verhaal vertelt van boeren in Vlaanderen, Wallonië, Oostenrijk en Sicilië die de conventionele landbouwmethoden de rug toekeerden. Omdat deze geen oplossing bieden voor de honger in de wereld en bovendien schadelijk zijn voor mens en milieu, ijveren de vier gepassioneerde personages voor een duurzame en economisch leefbare landbouw. Ze maken zich sterk dat hun manier van voedsel telen voedselzekerheid zal kunnen bieden aan een wereldbevolking van 9 miljard in 2050. Hun baanbrekende visie wordt getoetst aan de analyses van befaamde deskundigen. Kan hun droom waarheid worden?
Ze zijn rebels, gepassioneerd en visionair. André, Giuseppe, Olga en Remi zijn landbouwers met een radicale en andere visie op de’ boerenstiel’. Voeren ze een verloren strijd of is er hoop op een groene revolutie?
Een deel van de opbrengst van de vertoningen van deze film gaat naar coöperatie ‘De Landgenoten’, die boeren en consumenten laat samenwerken aan een betere toegang tot landbouwgrond voor boeren.
Locatie: Theater Hemelhoeve (voorheen auditorium) – Gemeentepark 8, Brasschaat – Aanvang: 20 uur – Inkom: Veltleden 3 euro, niet-leden 5 euro

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder