Elf november in Lillo

Het moument in Lillo
Het monument in Lillo

LILLO – Op vrijdag 11 november 2016, heeft te Lillo de jaarlijkse dodenherdenking plaats, voor de gesneuvelde soldaten van WO I en II. Niet alleen gaat het om de gesneuvelde soldaten, maar ook om de vele burgerslachtoffers die in de gemeente vielen. Aldus Lillonaar Jos van Aerde.
Wie deze herdenking wil bijwonen, kan op 11 november om 12.30 uur bijeenkomen op de Havenmarkt, aan het beeld der gesneuvelden. De plechtigheid wordt geleid door districtsburgemeester Carl Geeraerts, samen met tweede districtsschepen Rudi Sempels . De kranslegging gebeurt door militairen die binding hebben met de Polder. En de muzikale omlijsting is in handen van een fanfare uit het district.
Verder is het nog eens een gelegenheid om met oude en nieuwe Lillonaren samen te komen. Diegenen die deze plechtigheid willen bijwonen en per fiets naar Lillo komen, kunnen gebruik maken van de kanaalveerdienst aan de Lillobrug. Tussen Stabroek en deze brug staan wegwijzers die u naar de veerdienst leiden. In het weekeind is deze dienst op afroep.
Je kan bellen met het nummer 0476/57 28 29. Je kan deze info ook altijd volgen op http://www.lillo-fort.be/agenda.html of op de Facebook pagina https://www.facebook.com/groups/110683752350008/

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *