Flor Orens nieuwe keizer bij gansrijden in rolstoelen

Bij het gansrijden in rolstoelen, vandaag zaterdag 26 februari is in het Monnikenhof te Berendrecht de 80-jarige Flor Orens de nieuwe keizer geworden. Flor is afkomstig uit Berendrecht. Hij reed voor de Oude Gans. Zijn vrouw, Lies van Oevelen, trad op voor de Nieuwe Gans. Alle maatschappijen van de Polder (ook die van Ekeren) waren vertegenwoordigd.
Voor het spel in de ‘Blauwe Zaal’ begon, werd uittredend keizerin Jeanne Van der Straeten uitgehaald. De strijd duurde ongeveer drie kwartier. Hij werd aangevuurd door spreker Rik Hendrickx van de Zandvlietse gansrijders en door de blazers van de North Antwerp Streetband. De premie bedroeg 50 euro.
Na afloop werd er nog uitbundig gevierd door de deelnemers en door de vele aanwezigen. Die deden een ronde langs de drankkraampjes met jenevers, bier en drankjes. Vermelden we nog dat bij de nieuwe keizer onlangs een been werd geamputeerd. Desondanks deed hij met volle moed aan het spel mee. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder