Financiële steun voor dierenasielen in Brasschaat

©Catdet Brasschaat

BRASSCHAAT – Vlaams Dierenminister Ben Weyts (N-VA) geeft € 9.469 financiële steun aan dierenasielen in Brasschaat. Bovenop de structurele steun kunnen de asielen ook nog rekenen op extra middelen als ze dieren opvangen die de Inspectie Dierenwelzijn in beslag genomen heeft bij dierenbeulen.

CATDET vzw in Brasschaat krijgt nu € 3.798 als financiële steun vanuit Vlaanderen. Voor VOC Brasschaat gaat het om € 5.671. Weyts kent in totaal € 775.000 structurele steun toe aan 119 erkende dierenasielen. De asielen kunnen rekenen op een forfaitaire basissteun en daarnaast variabele bedragen op basis van hun opvangcapaciteit en het aantal dieren die geadopteerd worden. De steun is bewust heel laagdrempelig gehouden: de asielen moeten aan slechts enkele eenvoudige voorwaarden voldoen om de steun te krijgen. Zo moeten ze bijvoorbeeld hun dieren plaatsen op www.adopteereendier.be, zodat alle Vlamingen een overzicht kunnen krijgen van de dieren die in een asiel wachten op een warme thuis. Bovenop de structurele ondersteuning komen er voor de dierenasielen ook nog extra middelen als ze zorg opnemen voor dieren die de diensten van Weyts in beslag genomen hebben bij dierenbeulen.

“We mogen in Brasschaat heel blij zijn dat we 2 fantastische asielen hebben” zegt Voorzitter van N-VA Brasschaat Hendrik De Maeyer “Met deze financiële steun kunnen ze hun werking verder professionaliseren en zo het dierenwelzijn in onze gemeente verder verbeteren.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *