Jaarlijkse dierenwijding aan kapel Heuvels

Dierenwijding aan de kapel Heuvels

Op zondag 22 oktober vindt aan de kapel Heuvels, Waterstraat te Kapellen de jaarlijkse dierenwijding plaats.

Tradities zijn er om in ere te houden. Reeds jarenlang gaat er in oktober aan de kapel Heuvels een dierenwijding door. Zo ook dit jaar. Voor de 4de maal neemt ‘Werkgroep Heuvels’, na een eerste succesvolle editie in 2019, de organisatie op zich.

De werkgroep blijft trouw aan de succesformule uit het verleden.Om 10u gaat er een wandeling met paarden door in het Elsenbos. Samenkomst is voorzien op de weide achter de kapel. Parkeergelegenheid is er genoeg. Werkgroep Heuvels zorgt voor een kom lekkere soep voor alle deelnemers van de wandeling. De aankomst aan de kapel rond is voorzien tegen uiterlijk 11u30.
Om 11u is er een misviering in de kapel van de Heuvels, onder begeleiding van het hoornblazersensemble Fugamus. De mis wordt voorgegaan door deken Jef Barzin. De dierenwijding zelf gaat door na de mis op het grasveld achter de kapel, en dit rond 11.40u. De hoornblazers van Fugamus geven het startsein met een kort optreden.

Dankzij de steun van de bedrijven en ondernemers uit Stabroek en Hoevenen kan er aan elke dier een ‘snoeppakketje’ gegeven worden. Alle baasjes krijgen een “Huibeke”. Niet onbelangrijk, heb je geen (huis)dier, dan ben je ook uiteraard ook welkom. Kom langs en geniet van de gezellige sfeer bij een warme kom soep, een jeneverke, een pintje, een frisdrankje of een lekkere hamburger of hotdog.Voor de jongsten is er een springkasteel.
Deelname: gratis.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *