Feestelijke afsluiting voor 775 jaar Hoevenen

HOEVENEN – Zaterdag 16 december was de dag dat het feestjaar voor de 775ste verjaardag van het dorp Hoevenen werd afgesloten. En dat gebeurde door op deze laatste dag nog eens goed uit te pakken.

Al van ’s morgens vroeg waren vrijwilligers bezig met de opstelling van de kerstmarkt op het Frans Oomsplein en in de nabijgelegen kerk waren de zangers van Canteclaer al volop aan het repeteren.

Kerstmarkt
Om 16 uur ging de sfeervol verlichte kerstmarkt open, met talrijke kraampjes van handelaars, maar bovendien zagen wij ook standjes van lokale verenigingen en organisaties. Zo werd er aan de tent van de Hoevense Ganzenrijders druk aangeschoven voor een pintje. Ook aan standjes van andere verenigingen zoals o.m. de Vluchtheuvel, of het Familietheatertje kon je wel terecht voor een snoepje of iets warms. Deze kerstmarkt was een voltreffer en mede dankzij droog en niet te koud weer kwamen er heel veel kijkers en kopers van de gezellige kerstsfeer proeven. Ook twee spookachtige, bijna doorschijnende figuren op lange stelten dwaalden rond op de markt, en die hadden veel bekijks, vooral van verbaasde kinderen.

Canteclaer zong over Kerstmis
Later op de avond was het dan de beurt een de Koren Canteclaer voor hun jaarlijks kerstconcert, maar nu een onderdeel van deze feestelijke sluitingsdag.Het concert begon met een optreden van het kinderkoor o.l.v. dirigente Nele Robbens. Haar zangertjes waren heel schattig uitgedost in kledij met allerlei gouden details, en je zag dat ze daar fier op waren. Zij lieten ons onder meer met een liedje weten dat “Niets is cooler dan Kerstmis”, uit “Kinderen voor Kinderen”Ook het Jeugdensemble zong vijf kerstliederen, en van hen onthouden we vooral het bekende “Hallelujah” van Lenard Cohen.
Het Volwassenenkoor o.l.v. Dirk Van Onckelen zongen als laatste groep nog meer stemmige liederen, maar vooral t het oeroude Kerstlied “Hoe leit dit kindeken” sprong eruit.Tenslotte verzamelden alle zangers klein en groot vooraan om samen met heel de kerk “Stille Nacht” te zingen. Daarmee was het nog niet gedaan want voorzitter Jos Van Thillo nodigde iedereen nog uit voor een warme wijn of chocomelk in de hal van de kerk.

Vuurshow
Nog later werd alles in gereedheid gebracht voor een vuurshow gebracht door twee jongleurs-vuurspuwers die allerlei gewaagde fratsen uithaalden met vlammen als hun “speelgoed”. Op het einde van hun show kwam er zelfs vuurwerk aan te pas. Ook zij trokken veel kijkers en mochten rekenen op een gemeend applaus van hun talrijk publiek.


Een feestelijk slot
Op dit al wat latere uur was het moment aangebroken om het grote spandoek dat heel dit feestjaar de kerktoren had gesierd neer te halen, en daarmee waren de evenementen voor 775 jaar Hoevenen definitief voorbij. Door de luidsprekers klonk nog een woord van dank vanwege voorzitter Marc Van Hecke voor alle vrijwillige medewerkers en voor allen die dit feestjaar hebben mogelijk gemaakt.Op naar 800 jaar Hoevenen. Hoe zal dit dorp er dan uitzien? LW

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *