Familie vereeuwigt 5 kunstenaars met straatnaam op ’Schildershof’

Essen wijdde afgelopen zaterdagnamiddag vijf straten in op het ’Schildershof’, een woonbuurt die door Matexi wordt ontwikkeld. De gemeente nam samen met de projectontwikkelaar het initiatief om vijf Essense kunstenaars te vereren door hun naam te vereeuwigen met een straatnaam. Het gaat om de  Frans Luyckxstraat, Marc Baetensstraat, Ferdy Naulaertsstraat, Jef van Ruysseveltstraat en Juul van Agtmaelstraat. Het verbinden van de kunstenaarsnaam aan een straat is een blijk van waardering voor deze artiesten. Familieleden van de kunstenaars kregen als aandenken een naambord van de vijf straten op het ‘Schildershof’ in Essen.
Matexi is op het ’Schildershof’ pas begonnen met de bouw van de eerste 22 huizen. De perceelsgrootten variëren tussen 171 m² en 597 m². De meeste woningen hebben drie slaapkamers, een ruime woonkamer, een eetkeuken, een badkamer, een inpandige garage en een grote zolder die kan worden ingericht als kamer of hobbyruimte. Het ’Schildershof’ moet over enkele jaren 109 landelijke woningen tellen.
Groene buurt
Grote troef van dit woonproject is zijn rustige, kindvriendelijke omgeving met autoluwe straten. ’Schildershof’ is door groen omgeven en ligt toch dicht bij het centrum en station van Essen. Winkels, scholen, sport- en ontspanningscentra bevinden zich op wandelafstand. De snelweg richting Antwerpen en Nederland is vlot bereikbaar en ook het openbaar vervoer is goed uitgebouwd.
Onder het motto ’Great places to live’ ontwikkelt Matexi al meer dan 65 jaar op een professionele manier en met een langetermijnvisie buurten, waar het aangenaam wonen, werken, winkelen en ontspannen is. Ook op het ’Schildershof’ in Essen worden comfortabele en kwaliteitsvolle huizen gebouwd in een landelijke stijl op basis van doordachte ontwerpen. Zij resulteren in een optimale ruimtelijke indeling in een harmonisch architecturaal geheel.

Foto onderschrift: Familieleden van de kunstenaars kregen als aandenken een naambord van de vijf straten op het ‘Schildershof’ in Essen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *