Meer dan 200 vrijwilligers steken de handen uit de mouwen voor de heide

Vrijwilligersdag Kalmthoutse Heide op zaterdag 8 oktober 2011
Meer dan 200 mensen hebben gereageerd op de oproep van het gemeentebestuur, ANB en Natuurpunt om de handen uit de mouwen te steken tijdens de Vrijwilligersdag op de Kalmthoutse Heide op 8 oktober 2011. En het zijn niet enkel inwoners van Kalmthout, ook mensen van buiten de gemeente en veel Nederlanders hebben zich aangemeld.
Het herstel van de heide na de brand in mei van dit jaar, vergt veel extra handenarbeid. Enkele weken na de brand kleurde de Kalmthoutse Heide immers groen, in plaats van paars. Het gras (pijpenstrootje) groeit veel sneller, waardoor de heide geen kans meer krijgt.
De vrijwilligers worden vooral ingezet voor het afvoeren van gemaaid en gefreesd pijpenstrootje en het verwijderen van verbrande bomen en takken. Wie kan, brengt zelf materiaal mee zoals schoppen, rijven, rieken en kruiwagens. Er wordt gewerkt in twee shiften (9u-12u en 13u-16u) en vanuit twee vertrekplaatsen (parking De Vroente aan de Putsesteenweg 131 en parking Zuid aan de Verbindingsstraat). Tussen de middag en na afloop biedt het gemeentebestuur de harde werkers een tas soep met brood aan.
In de rand van deze actie, komen enkele mensen die zich in augustus ten voordele van de heide lieten sponsoren om de Dodentocht te lopen, het bijeengelopen bedrag overhandigen aan de burgemeester, ANB en Natuurpunt. Dit gebeurt om 12u op de parking aan de Vroente.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *