Expo ‘Vergankelijkheid’ in historische kerk Attenhoven

Op de vernissage, vrijdag 15 september, waren vele kunstenaars aanwezig.


HOEVENEN – Kunstplatform Kappa organiseert in de historische kerk Attenhoven de groepstentoonstelling met als thema ‘Vergankelijkheid’. Dit met 58 exposanten.

Deze indrukwekkende tentoonstelling van beeldende kunst staat in het teken van ‘vergankelijkheid’, een essentieel element van het menselijk bestaan dat tevens een prominente rol speelt in de kunstwereld.
 Ivan Janssens, voorzitter van KAPPA: Het thema van de tentoonstelling “Vergankelijkheid” is ook terugkeren naar het verleden. En dit is voor KAPPA zeker van toepassing. 20 jaar geleden stelden wij in Hoevenen tentoon met de expo “Tekens van Stilte”. In 2010 organiseerden wij een tentoonstelling met als thema “7 hoofdzonden”.  Voor mij heeft Hoevenen ook altijd een speciale betekenis gehad. Ik was er tewerkgesteld eerst als jeugdconsulent en nadien als milieuambtenaar aan de gemeente.  En nu zijn we terug met onze groepstentoonstelling met een variatie aan kunstvormen, ”.

“Kappa blijft groeien. Momenteel hebben wij 140 leden. Naargelang het thema dat wij kiezen, kunnen onze leden zich aanmelden voor de tentoonstelling. Voor deze groepstentoonstelling maakten 58 kunstenaars een werk rond vergankelijkheid, elk met hun eigen interpretatie”. Omdat we veel kandidaten hadden, werd de tentoonstelling in 2 groepen ingedeeld.  Tenslotte dankte Ivan alle medewerkers en kunstenaars voor hun inzet voor deze groepstentoonstelling. Dankwoorden voor deze tentoonstelling waren er ook voor curator Josja de Vree, dichter Hugo Visser en de muzikale omlijsting van Kris Meirsman op de dwarsfluit.

dichter Hugo Visser en Kris Meirsman op de dwarsfluit.

Burgemeester Rik Frans: “Succes en vooral veel plezier met wat jullie het liefste doen! Creatief bezig zijn. Plannen voor de toekomst? In 1972 werd de kerk ontwijd en heeft een tijd leeg gestaan met als gevolg verval van het gebouw.  Er werd ondertussen al veel gedaan om de kerk terug toegankelijker te maken. We hebben echter de beperking met het kerkhof maar dat moet gerespecteerd worden, want hier ligt de geschiedenis van Hoevenen begraven.

Tentoonstellingspanelen
Ieder jaar trekt de gemeente  een bedrag uit om iets te verwezenlijken in of aan de kerk Attenhoven.  “We zijn fier dat we dit jaar 40 dubbelzijdige, lichtgrijze tentoonstellingspanelen van 1 m x 2m aankochten. Die kunnen zowel horizontaal, verticaal, los of gekoppeld worden opgesteld. Daarnaast werden er 60 stuks verlichting aangekocht, die kunnen vastgeklikt worden op de panelen, 15 sokkels kregen terug een laagje verf. Totaal kostprijs: 30.435,12 euro.  De panelen geven de tentoonstelling extra uitstraling en blijven in de kerk Attenhoven”, aldus burgemeester Frans.

De nieuwe tentoonstellingspanelen zorgen voor een extra uitstraling van de tentoonstelling

Stellen tentoon voor de eerste periode van 16 september – 24 september:  Annemie Van Dorpe, Annick Collet, Carine Verdonck, Chris Back, Christ’l Lamot, Conny Brosens, Corinne Claes, Frieda Gheysens, Gerda Van Turnhout, Gerre Daneels, Guy Van Rossom, Hedwig Verheyen, Ivette Braem, Ivo Kockx, Jacques Oris, Jeanine Van Durme, Jos Hechtermans, Jozef Jambon, Koos File, Lieve Liégeois, Liliane Denayer, Lucy De Vocht, Lucy Leger, Lydia De Groof, Margot Klingenberg, Myriam Jadot, Riet De Bakker, Ute Schumacher, Veerle Boets en Ward Van Honsté.
De tentoonstelling vindt plaats op 17, 23 en 24 september van 11u-17u

De tweede groep stelt tentoon op 30 september, 1, 7 en 8 oktober van 11u-17u

Info: www.kappakunstplatform.be – info@kappakunstplatform.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *