Nooit eerder vertoonde groepstentoonstelling met massa kunstenaars in Brasschaat

Petra Gruiters – cc Cultuurcentrum Brasschaat

BRASSCHAAT – Op vrijdagavond 15 september vond de vernissage plaats van de groepstentoonstelling voor Hooggeëerd Publiek, Cultuur in beweging in Brasschaat. Een nog nooit eerder vertoonde groepstentoonstelling van Brasschaats artistiek talent uit diverse kunstdisciplines. Dit alles vindt plaats op één unieke locatie, De Garage. 52 kunstenaars exposeren individueel in deze tentoonstelling. Drie foto- en kunstkringen nemen deel met 32 fotografen en kunstenaars.

Er komen diverse artistieke disciplines aan bod: tekenkunst, grafiek en schilderkunst: beeldhouwkunst, keramiek, fotografie, kalligrafie, glassculpturen, poëzie-dubbio’s, mixed media en textielkunst.

Verder is Fotokring Brafodia aanwezig. Bewonder de werken van acht leden: Bob Ceusters, Dirk Van Aelst, Dirk Van de Putte, Francois De Meyer, Gustaaf Verhaert, Herman Byllemans, Marc Van Den Bergh, Willy de Geest.
Acht leden van Kunstkring Caerde nemen deel aan de groepexpo: P&A: fotografie, Hubert Van de Sande: beeldhouwwerk en pyrografie, Leo Van Hullebusch:schilderkunst, Liliane Denayer: lithografie en schilderkunst, Nancy Van de Parre: fotografie en keramiek, Rita Calander: fotografie en keramiek, Sylvia De Greef: papierkunst, Theo Van Stappershoef: tekenkunst.
Kwartier Noord is een atelier dat in 2002 bescheiden is gestart met eenvoudige papierwerkjes. Ondertussen hebben ze heel wat vaardigheid bijgeleerd wat resulteerde in levensgrote dieren, mensen en decoraties in papiermaché.

Dit atelier is een zeer dankbare activiteit, want alle vijftien deelnemers mogen naar eigen mogelijkheden en interesses werken. Met papier kan je zowat alles creëren en geen idee is te gek voor hen . Zo passeerden al giraffen, een olifant en een nijlpaard, … maar ook auto’s, sciencefiction-figuren, monsters en planeten. Voor deze expo maakten ze enkele sculpturen in het thema van treinreizen.

De expo ‘Dienst duurzame en mondiale ontwikkeling – Helden in de kijker’ gaat over mensen. Mensen die zich inzetten voor anderen en zo hun steentje bijdragen. Ze dragen misschien geen cape, maar zijn echte helden. Je kan hen bewonderen op de groepstentoonstelling in De Garage. Naast vijf Brasschaatse helden, zet men hier ook vijf Tarijaanse helden in de kijker. Ook in de partnerstad loopt het namelijk vol met zeer geëngageerde burgers, organisaties en bedrijven.

Er is weinig parkeergelegenheid in de buurt. Vermijd parkeerergernissen en kom met de fiets naar de tentoonstelling.

Er is doorlopend een bistro verzorgd door vzw Oever. Zij organiseren jaarlijks meer dan 500 activiteiten op een niet-commerciële basis en hebben 500 leden die vooral woonachtig zijn in de provincie Antwerpen.

Je kan de tentoonstelling gaan bekijken op zaterdag en zondag en dit tot en met 30 september van 11 tot 17 uur en op de vrijdagen 22 en 29 september van 16 tot 22 uur.

(EM Antwerps Persbureau)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *