Opgeruimd staat netjes

In Hoevenen werden er 10 zakken met zwerfvuil ingezameld

REGIO – Zaterdag 16 september werd opnieuw de World Cleanup Day georganiseerd. Een actie om het probleem van zwerfvuil aan te pakken.

De gemeente Stabroek nam ook dit jaar deel aan de World Cleanup Day.  Aangezien dit het feestjaar van Hoevenen is met zijn 775 jaar bestaan,  vond de opruimactie plaats in Hoevenen.

De opruimactie startte aan basisschool De Rekke

Er werd verzameld  aan de basisschool De Rekke, Eduard de Beukelaarlaan te Hoevenen. De milieuraad had 3 routes uitgestippeld en voorzagen de deelnemers van een knijper, handschoenen en afvalzakken. De actie duurde tot 13 uur. Nadien werd aan de opruimers een gratis drankje aangeboden door de milieuraad en de compostmeesters. De opruimactie leverde 10 grote vuilzakken met afval op. “Wat opviel was de grote hoeveelheid peuken. Wij zullen via de Milieuraad erop aandringen hierover een sensibilisering op te starten”, aldus Walter Dehaes.

Een aantal deelnemers aan de zwerfvuilactie in het district

In het district Berendrecht/Zandvliet trokken de bewoners door de straten en langs pleintjes om zwerfvuil op te ruimen. Alle poetsers kregen na afloop een gezonde snack, drankje en een tote bag.
Er werd verzameld aan sporthal De Polder. Vandaar uit vertrokken de deelnemers naar zoveel mogelijk straten in Berendrecht en Zandvliet in een tijdspanne van drie uur. Camionettes reden rond om de vuilzakken op te pikken, zodat er niet gesleurd moest worden met soms loodzware zakken. Aan de sporthal werd de ‘vangst’ gewogen. In totaal werd  444,5 kg afval opgeruimd.

De afval werd gewogen

Enkele jaren geleden nam David Corten het initiatief om het groeiende zwerfvuil in zijn woonwijk en daarbuiten aan te pakken. Hij richtte de facebookgroep “The Guardians of Bezali” op en vond bondgenoten om het zwerfvuil op te ruimen.  “Wij van het district sluiten ons aan bij de acties van David”, zegt schepen Rudi Sempels . “Dat er mensen zijn die geen fatsoen hebben blijkt met deze actie eens te meer.  Aan een glascontainer werd er afval opgeruimd, een tijdje later passeerden we er terug en stond daar toch weer een zak, vol met niet uitgewassen glazen potten”.

Opgeruimd staat netjes, maar niet alleen tijdens World Cleanup Day. Je kunt het hele jaar in actie komen en jouw omgeving schoonhouden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *