Expo 100 jaar Bib Kalmthout

In de herfstvakantie kan je de tentoonstelling 100 jaar bibliotheek in Kalmthout bezoeken. Die schetst de geschiedenis van de verschillende wijkbibliotheken en diept zowel oud beeldmateriaal als leuke anekdotes op.
Heb je stiekem heimwee naar de vroegere lezerschriftjes, oude kartonnen bibliotheekkaarten en de vroegere bibliotheekmedewerkers? Of ben je benieuwd naar hoe de wijkbibliotheken tijdens WO II hun werking moesten aanpassen aan de wensen van de bezetter? Kom dan zeker kijken naar het unieke fotomateriaal, de verzamelde documenten en de originele archiefstukken in deze expo en laat je meevoeren in de tijd.
Je kan de tentoonstelling bezoeken van 28 oktober tot en met 5 november 2017 in Bib Kalmthout, zowel: tijdens de openingsuren van de bib in het weekend van 10 uur tot 17 uur; op 1 november en 2 november van 10 uur tot 17 uur.
Lees de geschiedenis van “100 jaar bibliotheek in Kalmthout” in de unieke uitgave van Calmpthoutania, het tijdschrift van de Oudheidkundige Kring Kalmthout. Je kan Calmpthoutania kopen tijdens de tentoonstelling.
Bibtas
In het kader van “100 jaar bibliotheek in Kalmthout” heeft de bibliotheek katoenen tassen met een retro print van een oude bibliotheekkaart laten maken. Die verkopen we aan sympathisanten van de bib en bezoekers van de tentoonstelling. De tas kost 10 euro.
De helft van de opbrengst gaat naar Lezen for Life, een initiatief van Iedereen Leest. Per verkochte tas doet de bibliotheek een gift van 5 euro voor Lezen for Life. Hiermee ondersteunen we goede doelen die met taal, lezen en leesbevordering bezig zijn.
De tas is te koop in de bib. Wees er tijdig bij, want de voorraad is beperkt.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *