Excursie "De Cambuus van moeder Kee" te Kalmthout

 

De Kalmthoutse Heide heeft naast een dieren- en plantenrijkdom eveneens een boeiend verleden. Zo spreekt bijvoorbeeld ‘de Cambuus’ enorm tot de verbeelding omdat de site een machtig stuk geschiedenis draagt.
De Cambuus van moeder Kee (Anna Cornelia Teysen) is gelegen ergens in de driehoek Vossenbergen, Wilgenduinen en Cambuusduinen. Op het einde van de 19de eeuw werd daar ten behoeve van de zandafgravers van de Vossenbergen een houten barak met stenen fundatie opgericht. Er was meer dan 150 man aan het werk.
Na het beëindigen van de zandwinning wordt de Cambuus een toeristische trekpleister.
Hier kwamen tal van kunstenaars logeren, sommigen kochten nadien een buitenverblijf in Kalmthout. Moeder Kee staat eigenlijk mee symbool voor de ontwikkeling van Heide.
Met de cultuurhistorische wandeling ‘De Cambuus, moeder Kee achterna’ brengen wij het enige en onvergelijkbare verhaal van één van de boeiendste pioniers van de Kalmthoutse Heide en bezoeken wij de site waar alles zich heeft afgespeeld.
 Praktisch
Op zondag 15 maart 2015 neemteenervarenKalmthoutse gids je om 14u00 meenaar het kloppend hart van de heide. We verzamelen op parking Zuid in de Verbindingsstraat (verlengde van de Frans Raatsstraat, Kalmthout). De excursie duurt 3 uur (8 km).
 U moet vooraf inschrijven bij de Dienst Toerisme Kalmthout tel (0032) 03 666 61 01 of op toerisme@kalmthout.be.
Deelnameprijs bedraagt € 5 (ter plaatse aan de gids betalen).
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *