Skip’D vzw en Furbanice organiseerden samen met BOS+ en Bosgroep Antwerpen Noord bosplantactie

boomplantactie Skip'D1


Kinderen zijn de ambassadeurs van de toekomst en het is belangrijk dat ze naast bijvoorbeeld wiskunde, aardrijkskunde en geschiedenis, ook iets leren over ecologie. Niet in de klas, maar al doende buiten.
Samen met het bestuur van Skip’D en de zaakvoerder van Furbanice staken de springers van Skip’D de handen uit de mouwen om 2.500 boompjes en struiken te planten. In totaal werd er 1,3 hectare bos aangeplant.
Waarom planten we nu dergelijk bos aan met Skip’D?
“Als vereniging zijn we ons bewust dat we een grote ecologische voetdruk nalaten. Verschillende van onze jongeren worden wekelijks met de wagen naar de trainingen gebracht. Daarnaast vraagt het in de winter een serieuze inspanning om de zaal te verwarmen en verbruiken we jaarlijks verschillende kWh aan elektriciteit om de zaal te verlichten” aldus Tom Huys
“We hebben van elk lid de afstand naar de sporthal berekend. Jaarlijks rijden onze leden samen +/- 15000 km naar de training wat ongeveer neerkomt op een CO2-uitstoot van tussen de 2,5 en de 3,5 ton afhankelijk van de berekening. Daarnaast verbruiken we +/- 2000 kWh
aan verlichting wat ongeveer neerkomt op 1 ton CO2-uitstoot. De verwarming komt overeen met +/- 3,5 ton CO2 per jaar. Per seizoen produceren we dus +/- 8 ton CO2.”
Furbanice is dan weer gespecialiseerd in design straatmeubilair. Zij beschikken over een FSC® certificaat zodat hout kan verwerkt worden uit verantwoord bosbeheer. De volgende stap waar ze naar toe werken is het cradle to cradle certificaat. Furbanice wil zelf het goede voorbeeld geven door te helpen bij het verwezenlijken van dit aanplantproject.
Zoektocht
De voorbije 3 jaar werd er naar een stukje grond gezocht waar deze CO2-uitstoot kon gecompenseerd woorden  door het aanplanten van 1 hectare bomen. In samenwerking met BOS+ en Bosgroep Antwerpen Noord werd er in Brasschaat op gronden van De Boshoeve bvba een terrein gevonden waar we onze bomen aan kunnen planten.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *