Ex Mac Kaizer wint zesde Higland Games


ZANDVLIET- De zesde Highlandgames of Schotse feesten in Zandvliet hebben zaterdag veel volk naar de Zandvlietse Hoek gelokt. Naar schatting kwamen tussen 1500 en 2000 toeschouwers en supporters de dag door naar het terrein op de dijk bij taveerne De Leeuw van Vlaanderen.

De ploeg Ex mac Kaizer won uiteindelijk het spel dat vanaf 10 uur van start ging. De Mac Flandriens met hun reuzen leeuwenvlag kwamen op de tweede plaats. De Mc Rangers waren derde. Er deden veertien ploegen mee waaronder Mac and his wives die (op één man na) uitsluitend uit vrouwen bestond.
Mooiste praalwagen van de vrouwen
Zij kregen met hun koetsje trouwens de prijs voor de mooiste praalwagen.
Al vroeg waren veel toeschouwers aanwezig op het strijdtoneel en in de feesttent op de dijk om de komst van de kleurrijke groepen en pijpers mee te maken. De hele dag bleef het zonnig zodanig zelfs dat mensen van het propvolle terras naar de koele schaduw van de tent moesten vluchten. Veertien groepen boden zich achtereenvolgens aan om mee te doen aan de proeven. 
Het boomzagen, paalgooien, het heffen van biervaten, en het schaapsgooien kregen veel bekijks, net als het manipuleren van een schitterend nieuwe trekker van New Holland.
Bal en braai
In de tent werden veel Schots bier en dito versnaperingen aangeboden . Cindy en haar helpers-scheidsrechters hadden de handen vol. Dat kan ook gezegd worden van alle vrijwilligers die deel uitmaken van de inrichtende ploeg Billy Joe, een waanzinnige naam waarvan niemand de oorsprong kent.
‘s avonds werd nog een succesrijke bal gehouden. En een braai waaraan meer dan 200 mensen deelnamen.
Het uitmaken van de einduitslag bleek geen gemakkelijke karwei. De volledige uitslag brengen wij zo vlug als mogelijk. (sdl)


uitslag  Highlandgames 2012
1) Ex- MacKaizer            115  ptn.
2) Mc Flandriens             109,50
3) Mc Rangers                107,50
4) BRC ‘De Leeuwen’   105,50
5) Mac Cages                  87,50
6) Mac Kievit                 84
7) Mac m’aaien              82,50
8)MacNochish               69,50
9) Mc Eyjafjallajökull  69
10) Mac Evil                59,50
11)Mac Nificent          49,50
12) Mac Gooskes        45
13) Macsjoeffels         43
14) Mac & his wifes   23DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.