SK Nieuw Stabroek vierde 45-jarig bestaan

Vrijdagavond 18 mei werd met een feestelijke receptie het 45-jarig bestaan van voetbalclub SK Nieuw Stabroek gevierd. De feestelijk opgetrokken tent was mooi versierd in de blauw-gele clubkleuren.

Voorzitter Walter Eestermans vergeleek het 45-jarig bestaan met een half mensenleven. “Ondanks zijn leeftijd is de club in de fleur van zijn leven. ‘s Zaterdags zie ik de jonge veulens de wei platlopen en ‘s zondags de veteranen dartelen (dat is dan wel anders dartelen) maar die zijn technisch beter, ten minste dat denken ze toch”, aldus Walter. En in dit jubileumjaar mogen ze terecht fier zijn want 3 ploegen: de miniemen, de 3de ploeg en de 1ste ploeg speelden kampioen. Kampioen spelen is plezant maar bij Nieuw Stabroek is dat niet de hoofdbekommernis, ze hechten meer belang aan het familiale en de fair play en dat loont. Want met hun 475 leden zijn ze de grootste club van de gemeente Stabroek. Walter dankte alle leden, vrijwilligers en sponsors maar vooral ook de organisatoren van de feestelijkheden. Burgemeester Alida De Bie had het over het ontstaan van de club. In 1967 realiseerden enkele enthousiastelingen hun plannen aan den toog in de Klok. En zo begon SK Nieuw Stabroek. Hun eerste lokaal was café De Klok en hun eerste plein lag achter de Mispelaarlaan waar er dan een bad stond en koud water om zich na de match te wassen. In 1977 begon de jeugdwerking die dus 35 jaar bestaat. De gemeente deed haar bijdrage met de kantine en de terreinen aan de Vossenvelden. “Voetbal is zoals het leven, is willen winnen en leren verliezen”. Met deze wijze woorden eindigde Alida haar speech. Schepen Kim Dorikens wist te vertellen dat haar man, die bij de club speelde, met liefde en plezier terug denkt aan die tijd. En dat is zeer belangrijk. En ook zij bevestigde dat ze kunnen rekenen op de steun van de gemeente, die soms wel een beetje op zich laat wachten. Eindelijk is de verwarming terug in orde. En hopelijk kunnen ze in de toekomst nog een vierde plein creëren.

Buikspreker

Dan was het de beurt aan buikspreker ‘Mister Boullart’. Meteen werd duidelijk dat hij getipt was door enkelen van de club en dat zorgde voor hilarische toestanden. Tommeke moest het ontgelden maar ook voorzitter Walter werd niet gespaard. Coach van de 3de ploeg Rune Bastiaenssens moest op het podium komen en kreeg een kusje van Begonia. Ook duivel doet al Annemie werd niet vergeten en zij werd geknuffeld door Jules en wat dacht je: ook door de buikspeker zelf. Tenslotte liet Mister Boullart voorzitter Walter en de burgemeester spreken. Ze moesten hem een hand geven en wanneer hij kneep deden ze hun mond open en sprak hij in hun plaats. Dat resulteerde in een publiek dat helemaal uit de bol ging. De positieve inzet voor het weekend was zo gezet. Want het was  nog niet gedaan. Zaterdag was er immers een geslaagde familiedag met een lekkere brunch, een wandelzoektocht, een kinderfuif, een kubbstornooi, deklattrappen, enz… ‘s Avonds zorgde ‘Vic Smetley and the Bastards’ voor den ambiance en zij die wilden konden daarna nog een dansje placeren. Weerom een geslaagd feestweekend bij SK Nieuw Stabroek.

Foto’s: MD.sportindekijker.be – meer foto’s op www.nieuwstabroek.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.