Wagenspelfestival in nieuw kleedjeHet Wagenspelfestival in Stabroek pakt  uit met een totaal nieuw concept. “Na 25 jaar eenzelfde formule gehandhaafd te hebben, was het tijd voor vernieuwing” , aldus Wendy Van Egdom, voorzitster van het vernieuwde comité. Een nieuwe start betekent ook een nieuwe naam “.

Met het logo “na25”, nieuw achter 25 jaar, (of new after 25) gaat de eerste editie van “Toneelhappen” van start, eten combineren met toneel, een knipoog naar de culinaire trends van heden.

Onder de toepasselijke naam “Toneelhappen” kan je zondag 24 juni genieten van 4 korte toneelstukjes in openlucht afgewisseld met een hapje. Na een aperitiefje in het kasteel Ravenhof trek je in groep van 25 personen het bos in. Het Familietheatertje uit Hoevenen en de Vriendenschaar uit Stabroek brengen toneel, terwijl je kan smikkelen van een soepje, een voorgerechtje, een hoofdgerecht en bij aankomst een heerlijk dessert. De culinaire “Toneelhappenwandeling” duurt ongeveer 2 uur.

Ondertussen wordt op het binnenplein van het Ravenhof voor animatie gezorgd met een optreden van  de Kon. Fanf. Verbroedering Putte, de Latijns-Amerikaanse groep Cubamania en voor de kinderen  is er o.a. kindergrime, een springkasteel en voorstellingen gebracht door Kip van Troje, met hun producties cirkids en hun poëtisch kapsalon.

Op zondagnamiddag sluit Eric Goris met de voorstelling  “Het eerste mirakel van het Kindeke Jezus” van Dario Fo, de eerste editie van “Toneelhappen” af.

Zaterdag 23 juni, de avond voor het toneelhappen blijft behouden voor de stand-up comedy-night. Dit jaar met Joost van Hyfte, Xander de Rijcke en Raf Coppens, op professionele wijze aan elkaar gegrapt door Roel Steeno.

De inkom is gratis.  De bijdrage voor het  toneelhappen bedraagt 10 euro, voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar: 6 euro, kinderen onder 3 jaar gratis.

Meer info vind je op www.toneelhappen.be of email: info@toneelhappen.be


foto: vlnr. Jos Wouters, Nathalie Van der Jonckheyd, Walter Schepers, Wendy Van Egdom, Katrien Koyen en Marijke Van Dessel

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.