Evonik opent interactieve Safety Street: voor een nog meer doorgedreven veiligheid

Sasha, Thomas Wessel, CHRO van Evonik Industries AG, Werner Van Acker, werkplaatsingenieur en stichter van de Safety Street bij Evonik Antwerpen
en Ivan Pelgrims, Afgevaardigd Bestuurder bij Evonik Antwerpen NV.

Met ca. 1050 werknemers en een gemiddelde van ca. 250 contractoren is het cruciaal om de veiligheidsprincipes continu in het achterhoofd te hebben. 

Evonik, het speciaalchemiebedrijf uit de Antwerpse haven, opende de interactieve Safety Street om de
veiligheidsmindset een extra boost te geven. De Safety Street werd op de site ondergebracht in een hiervoor aparte ingerichte hangar van 330 m2. Het is een plek om volledig ondergedompeld te worden in een combinatie van theorie, maar voornamelijk heel veel praktische oefeningen en simulaties. Op maandag 20 juni vond de officiële opening plaats in het bijzijn van de heer Thomas Wessel, Chief Human Resources Officer en directeur arbeidsverhoudingen Evonik Industries.

Werner Van Acker, Thomas Wessel en Ivan Pelgrims

Iedereen die de Evonik site betreedt om er werken uit te voeren is verplicht om geïnformeerd te worden over de veiligheidsmaatregelen. Meestal gebeurde dit via een filmpje of een presentatie, de klassieke ‘toolbox’ meetings. Evonik gaat een stap verder en zet de leuze ‘Al doende leert men’ in de praktijk om. Elk ongeval is er absoluut eentje teveel. Veiligheidsopleidingen tastbaar en interactief maken zorgt ervoor
dat geoefende scènes makkelijker te onthouden zijn dan woorden op slides of het bekijken van filmpjes.

Sacha, als blijvende reminder en supporter van de veiligheid
Dankzij de zeer herkenbare mascotte ‘Sacha’, deze naam is afgeleid van Alexander en staat voor de beschermer’ van onze medewerkers, zal op regelmatige basis de aandacht gevestigd worden op veiligheid. Op een ludieke en speelse manier wordt een saaie materie behapbaar en zeer
levendig gemaakt. Daar waar Sacha verschijnt zal meteen de focus op veiligheid ontstaan, elke dag, op elk moment, voor iedereen.
„De veiligheid en gezondheid van onze medewerkers én contractoren zijn voor Evonik Antwerpen essentieel. Met deze Safety Street brengen we de operationele veiligheidssystemen gebundeld dichter bij onze medewerkers en contractoren. Veiligheid is en blijft onze prioriteit!“, aldus Ivan Pelgrims, Afgevaardigd Bestuurder bij Evonik Antwerpen NV.
Werner Van Acker, werkplaatsingenieur en stichter van de Safety Street bij Evonik Antwerpen: ‘Veiligheid stopt niet bij opleidingen, die tot op vandaag nog steeds bestonden uit het bijwonen van presentaties en
filmpjes. Via deze nieuwe aanpak creëren we nu een interactief event, een doe-centrum, waarbij de deelnemer actief deelneemt en ervaart om de theorie beter in de praktijk te kunnen omzetten. Al doende leert men.
“„In het kader van “Safety at Evonik 2025”, onze roadmap voor de komende jaren, gaan we ook op zoek naar best practices op de Evonik-sites. Met de nieuwe Safety Street springt Evonik Antwerpen direct in het oog. Het feit dat ook op andere sites Safety Streets zullen ontstaan is een succesverhaal dat hier in Antwerpen is begonnen. Jullie mogen daar allemaal erg trots op zijn. Dat toont, dat we van elkaar leren en onze kennis met elkaar delen“, aldus Thomas Wessel, CHRO van Evonik Industries AG.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *