Propvolle feestboot verrast Mieke Frijters, die 40 jaar ATF leidt

Mieke Frijters met haar dochter Maike en zoon Niek

Zandvliet – Mieke Frijters staat veertig jaar aan het hoofd van ATF uit Zandvliet. Om dat te vieren organiseerde dochter Maike Sleymer en het personeel van ATF een verrassingsfeest. Aan het Havenhuis verwelkomden driehonderd gasten haar op een feestboot.

Mieke Frijters: “Ik had natuurlijk wel een vermoeden dat er iets gaande was op het bedrijf. Het onthaal aan het Havenhuis, de verrassing van onze ATF’ers en de boottocht … neen dat had ik absoluut niet verwacht. Het emotioneerde me bij momenten erg.”
Het was in 2020 precies zestig jaar geleden dat Kees Frijters ATF begon. Toen was een groots verjaardagsfeest gepland. Maar je weet wel, corona … Even stelde Mieke Frijters voor om dat feest één jaar uit te stellen en er een “60 + 1” viering van te maken. Ook dat gebeurde niet.

Toen dochter Maike vaststelde dat haar moeder in 2022 precies 40 jaar mee in het familiebedrijf stond, vond ze dat een ideale kapstok om haar moeder een verrassingsfeest te gunnen. Meteen werd binnen het bedrijf een feestcomité opgericht met als hoogtepunt een verrassing aan het nieuwe Havenhuis in Antwerpen.

Wall of fame

Mieke Frijters en haar vriend Erik


“Veel van onze klanten zijn gehuisvest aan de Scheldelaan. Het was best aangenaam om die bedrijven nu te leren kennen vanop de feestboot. Vanop het water krijg je een heel ander zicht op die bedrijven.”
ATF nv werd in 1960 opgericht door vader Kees Frijters. Sinds 1982 werd het bedrijf geleid door zoon Leon en dochter Mieke. Acht jaar gelden besloot Leon om het rustiger aan te doen. Kandidaat-overnemers, die hoorden dat Leon stopte, klopten aan en wilden ons bedrijf graag overnemen. Uiteindelijk besloot ik niet in te gaan op de voorstellen. Ik kocht zelf de aandelen van mijn broer, ben nu de enige aandeelhouder en leidt dus het bedrijf”, legt Mieke Frijters uit.

Familiebedrijf
“Als man moet je respect verdienen. Voor een vrouw is dat niet anders. Het is belangrijk om op de werkvloer te komen en op werven te verschijnen. Je moet je mensen vertrouwen en oprechte belangstelling hebben voor wat ze doen. Appreciatie en een schouderklopje doet bij iedereen deugd. Het feit dat we een familiebedrijf zijn, speelt in ons voordeel. Familie en gezin zijn hier geen loze begrippen”, onderstreept Mieke. “Familieleden van onze mensen moeten zich hier thuis voelen en daarom zorgen we geregeld voor familieactiviteiten.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder