40 sociale huurappartementen in Zoete Dreef

KALMTHOUT – Aan de Zoete Dreef, de zijstraat van de Kapellensteenweg naast ontmoetingscentrum Zonnedauw, zijn de voorbereidende werken gestart voor de bouw van 40 sociale huurappartementen. De gemeente werkt hiervoor samen met De Ideale Woning en de Vlaamse Huisvestingsmaatschappij. Eén woonblok van acht appartementen is bestemd voor mensen met een beperking. Zij wonen hier zelfstandig onder begeleiding.

Vijf woonblokken

Verdeeld over vijf woonblokken komen hier in totaal 40 sociale huurappartementen. Vier daarvan liggen langs de rechterzijde van de Zoete Dreef (gezien vanuit Kapellensteenweg) en achteraan links komt er een woonblok voor mensen met een beperking”, schetst Jef Van den Bergh, schepen voor Wonen. “Organisatie Monnikenheide-Spectrum begeleidt (jong)volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking of autismespectrumstoornis bij het zelfstandig wonen in hun studio. In nauwe samenwerking met thuiszorgdiensten en ondersteuning vanuit de omgeving werken zij aan de invulling van hun dagstructuur en zijn ze beschikbaar om de dagelijkse zorgen aan te pakken.”

Betaalbaar wonen

“Met dit project aan de Zoete Dreef investeert de gemeente opnieuw in kwalitatief én betaalbaar wonen”, pikt burgemeester Lukas Jacobs in. “Dit is het sluitstuk van de ganse verkaveling Kerkeneind-West (De Eendracht, Groenhof, Zoete Dreef), met in totaal 130 woningen. De helft daarvan zijn sociale woningen, dat is een verplichting van de gemeente bij dergelijke verkavelingen. Tijdens de werken wordt ook een tijdelijk fietspad aangelegd. “Om de veiligheid te garanderen, legt de aannemer op vraag van de gemeente tijdelijk een fiets- en wandelpad aan langs de buitenzijde van de werfzone zodat fietsers en voetgangers gedurende het hele bouwproces veilig langs de werfzone kunnen blijven passeren.”

Op maat van senioren

“De sociale huurappartementen hebben elk één slaapkamer en een ruim terras. De gelijkvloerse appartementen hebben geen eigen tuin, maar alle bewoners hebben toegang tot een gemeenschappelijke tuin van circa 5000 m². De centrale ligging op wandelafstand van winkels, openbaar vervoer, gemeentehuis, dienstencentrum, … is zeker een grote troef van dit woonproject”, zegt burgemeester Lukas Jacobs.

“Dat we ons met dit project vooral richten op senioren en/of alleenstaanden, zie je ook terug in de inrichting. De keuken en het sanitair zijn aangepast en er liggen nergens drempels. De deuren zijn breder dan normaal”, geeft Jef Van den Bergh mee.

Klaar in najaar 2024

“Recent zijn hier enkele voorbereidende werkzaamheden gestart. Kort na het bouwverlof, vanaf 16 augustus, start de aannemer met het uitgraven van de bouwputten. Als alles verder volgens plan verloopt, volgt de oplevering van de sociale huurappartementen in oktober 2024. Daarmee realiseren we opnieuw een belangrijk en sociaal woonproject in het centrum van onze gemeente”, besluit Jef Van den Bergh.

Info: kalmthout@deidealewoning.be, 03 320 29 70

copyright: gemeente Kalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder